30/4/11

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς

Τι προβλέπει για το Νewsit o Διευθυντής της Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος.

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα και το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς όμως στην Αττική θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Πιο αναλυτικά:

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ο καιρός είναι άστατος με βροχές κυρίως στις νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές και τις απογευματινές ώρες κατά τόπους θα σημειωθούν μπόρες στα ηπειρωτικά κυρίως στις ορεινές περιοχές.
Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές το μεσημέρι θα φτάσει τους 19 με 21εναν βαθμούς, ενώ οι άνεμοι δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στα πελάγη καθώς σε γενικές γραμμές δε θα ξεπεράσουν τα 3 με 5 μποφόρ.


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Ο καιρός θα παραμείνει άστατος. Οι βροχές θα είναι περισσότερες κυρίως στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στη Θράκη ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές σταδιακά θα συννεφιάσει στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και κατά τόπους περιμένουμε βροχές και μπόρες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι δε θα περνούν τα 4 με 5 μποφόρ με εξαίρεση την αρχή της ημέρας που στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι βορειοδυτικοί άνεμοι μπορεί να φτάνουν τα 6 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο που οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 6 μποφόρ επίσης. Η θερμοκρασία θα ανέβει έναν με δύο βαθμούς στις περισσότερες περιοχές κυρίως όμως θα ανέβουν οι ελάχιστες τιμές της.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
Ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος κυρίως στη Δυτική και στη Βόρεια Ελλάδα όπου θα σημειώνονται βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις απογευματινές ώρες και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Σε γενικές γραμμές πάντως στο Αιγαίο και στις υπόλοιπες περιοχές εκτός από τα Δυτικά και Βόρεια θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα πελάγη μέχρι τα 7 μποφόρ αλλά το βράδυ θα γίνουν στο Ιόνιο δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία περιμένουμε να ανέβει και να φτάσει τους 21έναν με 23 βαθμούς κελσίου, όμως τη νύχτα θα έχει σχετική ψύχρα.

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Σήμερα θα έχει συννεφιά, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21έναν βαθμούς.
Αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή της Πρωτομαγιάς θα έχουμε αρκετό ήλιο με το θερμόμετρο σταδιακά να ανεβαίνει λίγο παραπάνω μέχρι τους 23 βαθμούς κελσίου κατά μέσο όρο. Η πιθανότητα να βρέξει το Σαββατοκύριακο στην Αττική είναι απειροελάχιστη.


NewsIt.gr: Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς:

Αντιδράσεις: