27/1/12

Νέα σεισμική δόνηση 5,4R στη βόρεια Ιταλία

Σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, στην επαρχία της Πάρμας, στη βόρεια Ιταλία, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.Η νέα δόνηση σημειώνεται δύο ημέρες μετά το σεισμό των 4,9 βαθμών στην ίδια περιοχή.
"Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές", δήλωσε ο Ντιμίτριο Ετζίντι, υπεύθυνος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στην Εμίλια-Ρομάνια, την περιοχή στην οποία βρίσκεται η πόλη της Πάρμας.
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 60 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός ιδιαίτερα στη Γένοβα (Λιγουρία), το Τορίνο, την Μπολόνια και το Μιλάνο, αλλά και στην Τοσκάνη και τη Βενετία. Πολλοί άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους μετά το σεισμό, ενώ οι πυροσβεστικοί σταθμοί κατακλύστηκαν από τηλεφωνήματα.
Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Μιλάνο δήλωσε ότι δέχθηκε "πάρα πολλά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που είχαν τρομοκρατηθεί και ήθελαν να τους καθησυχάσουν και να μάθουν τί συνέβη ακριβώς".


Πηγη:ethnos

Αντιδράσεις: