26/8/10

Εθνική μπάσκετ: Ταξίδι στο όνειρο!

Με κρυφό πόθο το χρυσό και... φανερό στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου (την υπεράσπιση, με άλλα λόγια, της δεύτερης θέσης του 2006), αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης η Εθνική ομάδα για την Τουρκία, για να συμμετάσχει στο Mundobasket που αρχίζει το Σάββατο (28/8).

Απαντες συμφώνησαν ότι θα πρέπει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να εμφανίσει σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με το φιλικό απέναντι της ΗΠΑ και επεσήμαναν ότι η Εθνική είναι έτοιμη για το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Κίνα.
«Πηγαίνουμε στο Μundobasket για το καλύτερο δυνατό» τόνισε ο Γιόνας Καζλάουσκας και σχολίασε την εμφάνιση απέναντι στους Αμερικανούς: «Δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα της ομάδας μας. Δεν παίξαμε καλά χθες, αλλά να είστε σίγουροι πως στην Τουρκία η εικόνα της ομάδας θα είναι πολύ καλύτερη από το χθεσινό ματς».
Όσο για τους στόχους της Ελλάδας; «Έχουμε πάντα υψηλούς στόχους και πηγαίνουμε στο Μundobasket για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα», σχολίασε ο Λιθουανός τεχνικός.

Το μετάλλιο έθεσε σαν στόχο και ο Βασίλης Σπανούλης. «Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος πάμε με σε μια μεγάλη διοργάνωση με μια ήττα. Αυτό ίσως να είναι και γούρι. Η ομάδα είναι έτοιμη και ψυχολογικά και αγωνιστικά. Θέλουμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, αλλά τώρα το μόνο που υπάρχει στο μυαλό μας είναι το ματς της πρεμιέρας με την Κίνα και τίποτα άλλο. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο δρόμος είναι μακρύς και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί», σχολίασε ο «V-Span».
Από την πλευρά του, ο Στράτος Περπέρογλου αναφέρθηκε στον αγώνα του Σαββάτου (28/8) με την Κίνα: «Σημασία έχει να ξεκινήσουμε καλά τη διοργάνωση. Οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η Κίνα είναι μια ομάδα που δεν την γνωρίζουμε καλά και περιμένουμε τους προπονητές μας να μας μιλήσουν γι’ αυτή ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να αρχίσουμε το Mundobasket με νίκη». Ο διεθνής φόργουορντ ευχήθηκε «να μην υπάρχουν άλλοι τραυματισμοί στην ομάδα και τα δύο παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα (σ.σ Μπουρούσης, Σχορτσανίτης) να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους».
Τέλος, ο Νικ Καλάθης ανέφερε: «Επειτα από έναν μήνα σκληρής προετοιμασίας είμαστε πλέον έτοιμοι για το Μundobasket. Θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό και γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι».
Μέσα στην ημέρα αναμένεται να γίνουν γνωστές από τη FIBA οι αποφάσεις της για τα επεισόδια στο Ελλάδα ? Σερβία, αλλά ο Καζλάουσκας δεν θέλει να σκέφτεται πιθανή τιμωρία παικτών (σ.σ. έχουν ζητηθεί οι απολογίες Φώτση, Σχορτσανίτη και Τσαρτσαρή): «Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι την πιθανότητα να τιμωρηθούν παίκτες μας