1/8/10

Συνέλευση για το μέλλον της απεργίας

Σε εκτόνωση φαίνεται πως οδεύει η αντιπαράθεση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά από προτάσεις που διατυπώθηκαν σε τηλεοπτικά παράθυρα για αναστολή της απεργίας και άρση του μέτρου της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης.Μάλιστα, στις δύο το μεσημέρι (1/8) πρόκειται να πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης και βυτιοφόρων, όπως δεσμεύτηκε ο πρόεδρός τους Γιώργος Τζωρτζάτος, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήξης της απεργίας τους και η έναρξη νέου γύρου διαλόγου με την κυβέρνηση.

Η πρόταση αναμένεται να εγκριθεί, δεδομένου και ότι η αγορά έχει αρχίσει να τροφοδοτείται σταδιακά με καύσιμα από ιδιωτικά, επιταγμένα βυτιοφόρα, καθώς και βυτιοφόρα του στρατού, ενώ εκτιμάται πως σύντομα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.
Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, αποδέχτηκε την πρόταση αυτή με την προϋπόθεση ότι οι απεργοί δεν θα προσφύγουν σε νέες κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια του διαλόγου για το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Διεμήνυσε επίσης ότι θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.
Να σημειωθεί πως η τροφοδοσία της αγοράς συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς από τα ιδιωτικά και επιταγμένα βυτιοφόρα, με έναν ικανοποιητικό αριθμό πρατηρίων στην Αττική να διαθέτουν καύσιμα. Εκτιμάται μάλιστα πως η τκατάσταση θα ομαλοποιηθεί σύντομα.

πηγη:cosmo.gr