4/8/10

Καύσωνας και φωτιές «καίνε» τη Ρωσία

Aποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στη Μόσχα εξαιτίας των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στη Ρωσία τις τελευταίες ημέρες. 
Στις 06:30 το πρωΐ, ελάχιστα κτίρια διακρίνονταν και τα αυτοκίνητα κυκλοφορούσαν στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας με αναμμένα τα φώτα.

Αν και η ορατότητα έχει μειωθεί στα 300 μέτρα τα αεροδρόμια της πόλης λειτουργούν κανονικά, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφαξ.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η κρατική υπηρεσία ελέγχου της ατμοσφαιρικής μόλυνσης, τα επίπεδα ποιότητας του αέρα στη Μόσχα έφτασαν σήμερα στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων οκτώ χρόνων.
Νωρίς το πρωΐ έβρεξε για λίγο, γεγονός που όμως δεν αναπτέρωσε τις ελπίδες των κατοίκων της Μόσχας που πλήττονται εδώ και ένα μήνα από τον άνευ προηγουμένου καύσωνα.
Το καλοκαίρι του 2010 θα σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ ζέστης στη Μόσχα εδώ και 130 χρόνια που άρχισαν να καταγράφονται οι θερμοκρασίες, επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι.

Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία στην ρωσική πρωτεύουσα: 38,2 βαθμοί Κελσίου, αλλά οι ειδικοί τονίζουν πως το ιστορικό αυτό ρεκόρ μπορεί να καταρριφθεί τις επόμενες ημέρες.
Δεκάδες χιλιάδες πυροσβέστες, στρατιώτες και διασώστες συνεχίζουν να μάχονται κατά των πυρκαγιών που μέχρι σήμερα έχουν καταστρέψει χιλιάδες εκτάρια εκτάσεων δασικών και μη στη δυτική Ρωσία και έχουν προκαλέσει το θάνατο σαράντα ανθρώπων.

πηγη:tanea.gr