23/8/10

Συνελήφθη και οδηγείται στην εισαγγελία ο Νέναντ Κρστιτς

Άσχημη τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση της  γενικής σύρραξης που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ λίγο πριν το τέλος του - κατ' ευφημισμόν - φιλικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων μπάσκετ της Ελλάδας και της Σερβίας, στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά Ακρόπολις.
Ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σιμιτζόγλου - μετά την κατάθεση του Γιάννη Μπουρούση - διέταξε την σύλληψη τον Νέναντ Κρστιτς, ο οποίος χτύπησε στο κεφάλι με μεταλλική καρέκλα τον σέντερ του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος διεθνής κρατήθηκε στο τμήμα αθλητικής βίας της Ασφάλειας Αττικής, ενώ αυτή την ώρα οδηγείται στην εισαγγελία Αθηνών κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί αθλητικής βίας. Εν τω μεταξύ, από στιγμή σε στιγμή, αναμένεται η αντίδραση της σερβικής κυβέρνησης. Η υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού πρόκειται να φτάσει σήμερα στην Αθήνα με σκοπό να επιληφθεί της υπόθεσης για λογαριασμό τόσο του Σέρβου μπασκετμπολίστα όσο και της εθνικής ομάδας της χώρας της γενικότερα, ενώ παράλληλα εκφράζονται φόβοι ακόμη και για κίνδυνο διπλωματικού επεισοδίου, ανάλογα με τη στάση και τη διάθεση που θα επιδείξει η υπουργός της σερβικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ, οι Γιάννης Μπουρούσης, Νέναντ Κρστιτς και Μάρκο Κέσελι έδωσαν κατάθεση στην αστυνομία για το περιστατικό, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση της FIBA. Γεγονός αποτελεί προς το παρόν η μη εξέταση του βίντεο του αγώνα ως αποδεικτικό στοιχείο όπως και το ότι στο φύλλο αγώνα γίνεται λόγος μόνο για «γενική σύρραξη», χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα παικτών. Οι τελευταίες πληροφορίες, πάντως, όσον αφορά στην αντίδραση της FIBA και την πιθανή τιμωρία των δύο ομάδων είναι καθησυχαστικές από την στιγμή που το τουρνουά Ακρόπολις δεν πραγματοποιείται υπό την οργανωτική αιγίδα της FIBA, η οποία δεν ορίζει ούτε στέλνει διαιτητές. Συνεπώς, κατά το τυπικό σκέλος δεν έχει δικαιοδοσία να ελέγξει, να επέμβει ή να επιβάλει τιμωρίες.
zougla.gr