18/1/12

ΑΠΕΡΓΙΕΣ 18/01/2012

Intracom-Defense 24ωρη


Intracom-Defense 24ωρη, Το Δ.Σ. παρέδωσε στην Διοίκηση της εταιρίας Defense την απόφαση της σημερινής (16.01.12) μαζικής Γενικής Συνέλευσης με Στάση Εργασίας, των εργαζομένων στο Defense, για την κήρυξη της 24ωρης Απεργίας στο Defense την Τετάρτη 18.01.2012. Η απόφαση πάρθηκε σε μυστική ψηφοφορία με κάλπη και με πρόταση του Δ.Σ. για πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας, με Αίτημα Ανάκληση Των Μέτρων : Καμία Απόλυση Καμία Μείωση Μισθών – καμία περικοπή επιδομάτων. Να μην εφαρμοστεί εκ περιτροπής 4ήμερη εργασία.




Δικηγόροι όλης της χώρας αποχή


Διήμερη παράταση της αποχής των δικηγόρων για την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη αποφάσισε τη Δευτέρα το βράδυ με πλειοψηφία το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο κλάδος διαμαρτύρεται για την απελευθέρωση του επαγγέλματός του.


Δημοσιογράφοι (ΠΟΕΣΥ) 48ωρη


Δημοσιογράφοι (ΠΟΕΣΥ) 48ωρη,Την απόφαση να απεργήσουν οι δημοσιογράφοι στις 17 και 18 Ιανουαρίου έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής : «Με τέσσερις χιλιάδες χαμένες θέσεις μέχρι τώρα, με απολύσεις και «λουκέτα», στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με πρωτοφανές «τσεκούρεμα» στους μισθούς και τις συντάξεις, με την ολιγωρία στην υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την παράλληλη πίεση στους μισθωτούς συναδέλφους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων, με την ανασφάλεια των εργαζομένων στο ζενίθ και με όλα τα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων που έχουν ληφθεί σύμφωνα με επιταγές της Τρόικας και έχουν εγκλωβίσει όχι μόνο το χώρο της Ενημέρωσης σε εργασιακό μεσαίωνα, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων, συνθέτουν μια ζοφερή προοπτική για την επιβίωση του λαού μας αλλά και για τη λειτουργία της Δημοκρατίας και την κατοχύρωση της Ελευθεροτυπίας. Μπροστά σ’ αυτή την τραγική κατάσταση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) αποφάσισαν να κηρύξουν 48ωρη απεργία, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, από την Τρίτη 06.00 της 17ης Ιανουαρίου μέχρις την Πέμπτη 06.00 της 19ης Ιανουαρίου, παράλληλα με την απεργιακή κινητοποίηση για τη 17η Ιανουαρίου που κήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα της Aττικής.