29/1/12

«ΞΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Και 2ος Γερμανός επίσημος μιλάει δημόσια
ότι αυτό ΕΙΝΑΙ το, εν αναμονή, σχέδιο των δανειστών
Επιμένουν οι Γερμανοί να μιλούν για επόμενη ελληνική μέρα με «ξένο κυβερνήτη»…
Αν η ελληνική κυβέρνηση- όπως ανοιχτά εκβιάζουν – δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι του δανείου των 130 δις ευρώ.
Μετά τον (ναζιστικής κοπής) γερμανό  – συγκυβερνήτη της Μέρκελ – Βόλκερ Κάουντερ, πήρε τη σκυτάλη μετά από λίγες ώρες (τυχαίο ;) ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ.
Προφανώς για να γίνει σαφές – για όσους δεν κατάλαβαν – ότι ο «ξένος πρωθυπουργός στην Ελλάδα» ΕΙΝΑΙ και επίσημα ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ σχέδιο του γερμανού δανειστή ! . .
Σύμφωνα με το Reuters :
Αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων για το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση εκφράζουν από το Νταβός της Ελβετίας ο Επίτροπος Όλι Ρεν και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ δεν αποκλείει τον ορισμό Επιτρόπου, εάν η χώρα μας δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της και προτείνει τη δημιουργία Τράπεζας Στήριξης της Ελλάδας.
«Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία, αν όχι σήμερα, τότε αναμφίβολα αυτό το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Ρεν μιλώντας στο 42ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Όλι Ρεν.
Στο ίδιο φόρουμ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα πως δεν περιμένει «μια χρεοκοπία της Ελλάδας».
Το επίπεδο του χρέους της Ελλάδας το 2020, δεν πρέπει να ξεπερνά το 120% του ΑΕΠ της χώρας, πρόσθεσε ο υπουργός, στη διάρκεια ομιλίας του.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΕΣΛΕΡ
Το ενδεχόμενο ορισμού Επιτρόπου για την Ελλάδα δεν αποκλείει ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας ,Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στο γερμανικό Ραδιόφωνο.
Επισημαίνει ωστόσο ότι «εάν η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τις οποίες έχουμε από κοινού συμφωνήσει, δεν τίθεται καν αυτό το ερώτημα».
Ο κ. Ρέσλερ προτείνει ακόμη την ίδρυση Τράπεζας Στήριξης για την Ελλάδα, η οποία θα χορηγεί δάνεια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας αναφέρεται στο μοντέλο των Επιτρόπων των ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων, οι οποίοι επιστρατεύονται προκειμένου να βοηθήσουν τους δήμους, όταν υπάρχει πρόβλημα, αλλά διευκρινίζει ότι «υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε έναν δήμο και σε ένα κράτος και επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη τα θέματα κυριαρχίας».
Σε ό,τι αφορά τη δημιουργία τράπεζας η οποία θα προωθεί την ανάπτυξη, ο κ. Ρέσλερ αναλύει την περίπτωση της γερμανικής KfW, η οποία ιδρύθηκε με τα χρήματα του Σχεδίου Μάρσαλ και σημειώνει ότι κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνει και για την Ελλάδα, με την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων.
Σχετικώς με το ταμείο για την ανάπτυξη, τη δημιουργία του οποίου έχει εισηγηθεί η Καγκελάριος της Γερμανίας ‘Ανγκελα Μέρκελ, ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν έχει εκφράσει επιφυλάξεις σχετικώς με το εάν υπάρχουν επαρκή κονδύλια στα συγκεκριμένα ταμεία.
Αναφερόμενος στην προοπτική βελτίωσης της κατάστασης στην Ελλάδα, ο γερμανός υπουργός επαναφέρει το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας και υποδεικνύει ως παράδειγμα τον τομέα του Τουρισμού, όπου, όπως λέει, οι μισθοί, στην θεωρία, είναι ακόμη συνδεδεμένοι με τον πληθωρισμό.
«Ο Τουρισμός όμως είναι σε σημαντική δυσκολία, όπως όλοι γνωρίζουμε. Πολλοί τουρίστες δεν πηγαίνουν πλέον στην Ελλάδα», τονίζει.




ΠΗΓΗ: nasostsaganelis