29/1/12

ΑΠΕΡΓΙΕΣ 30/1/2012

Ελευθεροτυπία επαναλαμβανόμενες 48ωρες




Ελευθεροτυπία επαναλαμβανόμενες 48ωρες,Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ (όσον αφορά την τελευταία, σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών) αποφάσισαν την κήρυξη νέας 3ήμερης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο «ΑΡΓΟΣ» (μόνο για τη διανομή της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «enet.gr» από τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, 27 Ιανουαρίου 2012 έως τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, 30 Ιανουαρίου 2012.




Εφημερίδα Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ & περιοδικά TIVO ΔΙΦΩΝΟ, INFORMER επαναλαμβανόμενες 24ωρες



Εφημερίδα Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ & περιοδικά TIVO ΔΙΦΩΝΟ, INFORMER επαναλαμβανόμενες 24ωρες,
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ (όσον αφορά στις τρεις τελευταίες σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών) διαμαρτύρονται έντονα για την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ», καθώς δεν έχει καταβάλλει τις αποδοχές των δημοσιογράφων, συντακτών περιοδικού τύπου, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου, οι οποίοι εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» και στις περιοδικές εκδόσεις («TIVO», «Δίφωνο» και «Informer») από το τέλος Οκτωβρίου του περασμένου έτους. Για το λόγο αυτό τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων κηρύσσουν νέα 3ήμερη απεργία από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 28 Ιανουαρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 31 Ιανουαρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, συντακτών περιοδικού τύπου, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών τύπου και των εργαζομένων στο πρακτορείο «ΕΥΡΩΠΗ» (μόνο για τη διανομή του «ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ»), που εργάζονται στην εφημερίδα «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» και στις περιοδικές εκδόσεις («TIVO», «Δίφωνο» και «Informer»).



Σωφρονιστικοί υπάλληλοι Κέρκυρας 24ωρη



Σωφρονιστικοί υπάλληλοι Κέρκυρας 24ωρη
,Σε 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Κέρκυρας διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Mετά από έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης σωφρονιστικών υπαλλήλων Κέρκυρας αποφασίστηκε ομόφωνα να προβεί ο κλάδος σε απεργιακές κινητοποιήσεις ως εξής: 48ωρες απεργίες στις 19 και 20 Ιανουαρίου, επίσης 26 και 27 του μήνα, ενώ από την Δευτέρα 30/1/12 επαναλαμβανόμενες 24ωρες. Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα γίνουν, επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων, μεταγωγές πλην εκτάκτων ιατρικών περιστατικών και μεταφοράς στα Δικαστήρια για δίκη λόγω παραγραφής. Αποφυλακίσεις καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες της Φυλακής θα γίνονται κανονικά και για το σκοπό αυτό, καθώς και για την τάξη και ασφάλεια του καταστήματος, όλα τα μέλη μας θα εργασθούν κανονικά. Τα βασικά αιτήματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων είναι αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασία τους, διευκρινίζοντας ότι αυτό συνεπάγεται, έναν αξιοπρεπή μισθό, επάρκεια υλικοτεχνικών μέσων προφύλαξης των εργαζομένων και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στο Ιατρικό προσωπικό, της Κοινωνικής Υπηρεσίας και των θέσεων προσωπικού Φύλαξης.







ΔΟΛ 12:00 έως 16:00




ΔΟΛ 12:00 έως 16:00,Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ, της ΕΤΗΠΤΑ και της ΕΣΠΗΤ διαμαρτυρόμενα για τη μείωση των αποδοχών, που επιχειρεί η εργοδοσία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, και για την πίεση που ασκεί για την υπογραφή καταχρηστικών ατομικών συμβάσεων εργασίας, αποφάσισαν την κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16.00 της Δευτέρας, 30 Ιανουαρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών ραδιοφώνου και των τεχνικών ηλεκτρονικού και περιοδικού τύπου, που εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «vima.gr», «nea.gr» και «in.gr» καθώς και στα περιοδικά του ομίλου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνέλευση των ως άνω εργαζομένων και να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους στην προκλητική αυτή εργοδοτική προσπάθεια.




Συγκέντρωση Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων




Συγκέντρωση Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων, ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ: Στις 22/12/2011 δημοσιεύθηκε το υπ’ αριθμ. 124662/Γ2/1-11-2011 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. με θέμα «Έγκριση Προγραμμάτων Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πιλοτική τους εφαρμογή του επιστημονικού πεδίου Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης», όπου αναφέρεται ότι θα διδάσκονται μόνο τα μαθήματα της Μουσικής και των Εικαστικών τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής καταργείται πλέον στα πιλοτικά Δημοτικά Σχολεία. Το μάθημα του Θεάτρου δε θα ενταχθεί στα πιλοτικά Γυμνάσια, ενώ έχει ήδη καταργηθεί από τον Σεπτέμβρη του 2011 το μάθημα Στοιχεία Θεατρολογίας στο Νέο Λύκειο. ... Κατόπιν τούτου διαμαρτυρόμαστε και ζητούμε: Ø Την άμεση ανάκληση της υπ’ αριθμ. 124662/Γ2/1-11-2011 (22/12/2011) απόφαση του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. με θέμα «Έγκριση Προγραμμάτων Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την πιλοτική τους εφαρμογή του επιστημονικού πεδίου Πολιτισμός και Δραστηριότητες Τέχνης» Ø Την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης που καταργεί το μάθημα «Στοιχεία Θεατρολογίας» από την Α’ Λυκείου. Ø Την προσθήκη του μαθήματος του Θεάτρου ως διακριτού γνωστικού αντικειμένου για την θεματική «Πολιτισμός» στη πρόταση Α’ για το Νέο Σχολείο. Ø Την απόσυρση της πρότασης Β’ που υποβιβάζει το Θέατρο σε δραστηριότητα τέχνης πραγματοποιούμενη από εκπαιδευτικό ενδιαφερόμενο της οικείας σχολικής μονάδας. Ø Την σύσταση κλάδου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την δημιουργία οργανικών θέσεων για τον κλάδο Π.Ε.32 καθώς και την δημιουργία οργανικών θέσεων για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση- Ένας θεατρολόγος ανά σχολική μονάδα. Ø Την καθιέρωση και θεσμοθέτηση της Θεατρικής Αγωγής ως υποχρεωτικού μαθήματος σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Ø Την κατά αποκλειστικότητα πρώτη ανάθεση των μαθημάτων Θεατρικής Αγωγής και Θεάτρου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τον κλάδο Π.Ε.32. ...Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. και επίδοση του ψηφίσματος, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στο Υ.Π.Δ.Μ.Θ. (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι) και ώρα 11:00.