28/1/12

Πρόγνωση καιρού για Κυριακή 29/01/2012

Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στην Ανατολική Πελοπόννησο και στα νησιά του Κεντρικού, Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου, χιονόνερο στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Εϋβοια, στην Ανατολική Θεσσαλία και στις Σποράδες και λίγα χιόνια κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν επίσης σε πεδινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής και από το βράδυ της Θεσσαλίας και των Σποράδων, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει στη Λήμνο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -8 έως 4 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 0 έως 10, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 5 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 7, στο Βόρειο Αιγαίο από 0 έως 4 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, με τάσεις ενίσχυσης στα βόρεια σε πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, ενισχυόμενοι τοπικά κυρίως στην έξοδο του Πατραϊκού σε θυελλώδεις.

Νεφώσεις με χιονόνερο κατα περιόδους κυρίως στα βόρεια και λίγα χιόνια στα ορεινά πάνω από τα 500 μέτρα, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Από τις απογευματινές ώρες ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς. Ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό, με τάσεις ενίσχυσης σε θυελλώδεις στα ανατολικά.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς χιονόπτωσης στα δυτικά και πολύ κρύο, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 3 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί σχεδόν μέτριοι.









πηγη:meteo