20/5/12

ΒΙΝΤΕΟ: Το BBC ανακάλυψε τέρας στις Πρέσπες!


Ρεπορτάζ 4,5 λεπτών μετέδωσε το BBC ανακαλύπτοντας την εξαδέλφη της Nessi στη Μεγάλη Πρέσπα. Το ρεπορτάζ έγινε με αφορμή τη φωτογραφία ενός ανώνυμου ζευγαριού στη λίμνη, όπου στο φόντο διακρίνεται να προβάλλει μέσα από το νερό ένα «τέρας» που θυμίζει θαλάσσιο προϊστορικό ερπετό.
Στο ρεπορτάζ που πάντως φαίνεται να έχει μεταδοθεί στις 2 Απριλίου, κάνουν δηλώσεις και ψαράδες της περιοχής, κάτοικοι αλλά και ο δήμαρχος Πρεσπών.

Η δημοσιογράφος Bria Didier αφήνει και υπονοούμενα ότι ίσως οι κάτοικοι να προσπαθούν να κρύψουν κάτι ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία του στρατού στην περιοχή, χωρίς πάντως να αναφέρει ότι η αυξημένη παρουσία στρατού, ίσως δικαιολογείται από το παραμεθόριο της περιοχής. Η ίδια μάλιστα διερωτάται αν τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια στην περιοχή των Πρεσπών.


Ο Ελεύθερος Τύπος φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Πρεσπών ο οποίος επαναλαμβάνει  όσα είπε και πριν από ημέρες στο BBC: «Ζω 50 χρόνια στην περιοχή και δεν έχω ακούσει τίποτα για τέρατα. Ξέρω ότι οι Πρέσπες βγάζουν μόνο αγγέλους. Είναι σίγουρα παράξενο να ακούγονται τέτοια πράγματα…».
Κάποιοι πάντως που μιλάνε στο ρεπορτάζ, λένε ότι μερικοί ψαράδες έχουν δει σκιές στη λίμνη ενώ ένα ψαράς δηλώνει πως όταν βγαίνει για ψάρεμα αισθάνεται κάποιος να τον παρακολουθεί



 http://www.youtube.com/watch?v=tI35LTpq8uw&feature=player_embedded#t=0s


ΠΗΓΗ: lifo.gr