18/5/12

Mini στο μάτι...μεγάλο σε πλεονεκτήματα

Πολλά από τα εντυπωσιακά εξωτερικά στοιχεία του Rocketman concept μπορεί να χαθούν στην έκδοση παραγωγής, όμως γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να παραμείνει η διάταξη των 3+1 θέσεων, καθώς και του πίσω συρταρωτού κάτω μέρους του χώρου των αποσκευών.

Αυτό άλλωστε θα είναι και το "νόημα" της έκδοσης αυτής, αφού θα έχουμε να κάνουμε με το πιο μικρό σύγχρονο Mini, με τις διαστάσεις στα 3.419x1.907x1.398 χιλ. για ΜxΠxΥ. Τα δημοσιεύματα μάλιστα αναφέρουν ότι το μοντέλο θα έχει αρκετά κοινά μέρη με το i3 που περιμένουμε από τη BMW, καθώς επίσης ότι θα εφοδιάζεται με μια νέα σειρά τρικύλινδρων κινητήρων, ενώ δεν αποκλείεται και μια ηλεκτρική έκδοση.

Να θυμίσουμε ότι στην concept μορφή του το αυτοκίνητο διαθέτει μεγάλες πόρτες που ανοίγουν διάπλατα και «σπάνε» σε δύο μέρη για ακόμη καλύτερη πρόσβαση από και προς το εσωτερικό, ενώ την παράσταση κλέβει και ο χώρος των αποσκευών που σύρεται προς τα έξω (κατά 350 χιλιοστά)! 

Το μοντέλο πατά σε ζάντες μεγέθους 18 ιντσών, ενώ το σασί είναι από ανθρακόνημα, με στόχο τη μείωση του βάρους και κατά συνέπεια της κατανάλωσης. Στον τελευταίο μάλιστα τομέα, συμβάλλουν και οι ζάντες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για αυτό το σκοπό, καθώς και η μελετημένη αεροδυναμική του αμαξώματος. 

Περισσότερα τεχνικά στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, πέρα από το γεγονός ότι η μέση τιμή της κατανάλωσης του θα κυμαίνεται στα 3 λίτρα/100 χιλιόμετρα. Η παραγωγή του μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2012 ή αρχές του 2013.

 
 
 
 
 
 
 
Πηγή:autotriti