22/5/12

Καυτές σημειώσεις στο ημερολόγιο του Άκη

«Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδίας που έψαχνες για διάφορες λύσεις «μεταφοράς» δεν μου έστειλες τίποτα. Και εγώ όμως έχω μάθει ότι εσύ καθάρισες με τον Γ.Α.Π!» …

Πρόκειται για ένα ακόμη απόσπασμα από τις προσωπικές σημειώσεις του προφυλακισμένου πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, στις οποίες αναφέρει τα αρχικά του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου.


Σύμφωνα με γνώστες της υπόθεσης η σημείωση αυτή απευθύνεται (και πάλι) στον Γιάννη Σμπώκο, από τον οποίο ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητεί επίμονα να του επιστρέψει 1 εκατ. ευρώ. Η ερμηνεία που δίνεται είναι ότι πρώην υπουργός αφήνει να εννοηθεί πως ο Γιάννης Σμπώκος άλλοτε γενικός διευθυντής εξοπλισμών και κατηγορούμενος για την υπόθεση των υποβρυχίων, αν μη τι άλλο, ευνοήθηκε «καθάρισε» - όπως λέει- από τον πρώην πρωθυπουργό!


Στη συνέχεια, ο Α. Τσοχατζόπουλος αναφέρει απευθυνόμενος και πάλι στον Γ. Σμπώκο: «Ζητώ λεπτά τώρα. Σήμερα μια καθαρή απάντηση πότε και πως. Πόσα; 3Χ300.000 είναι μια λογική διακίνηση Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδίας που αναγκάστηκα και βρήκα διαφόρους δρόμους και λύσεις μεταφορά βιβλίων».


Ακόμη σημειώνει: «Ανέχεσαι ρε Σμπώκο εσύ που σε είχα τόσα χρόνια μαζί και κάνω αποτελεσματική δουλειά μπαίνοντας μπροστά σε όλα να έχω βρεθεί σήμερα στο 0 στον πάτο στον δρόμο. Ζητιάνος».  Ο Α. Τσοχατζόπουλος επικοινωνεί με τον Γιάννη Σμπώκο και με e- mail. Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2011 σε e-mail του προς τον πρώην συνεργάτη του γράφει: «Πέρασε και αυτή η Πέμπτη χωρίς αποτέλεσμα». Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε στείλει άλλα e-mail στον Γιάννη Σμπώκο με τον οποίο του ζητούσε επιτακτικά συνάντηση. Απάντηση, όμως, δεν φαίνεται να υπάρχει.


Ο Α. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος παραμένει στην φυλακή κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στην προσωπική του ατζέντα έχει ακόμη σημειώσεις για ραντεβού του με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο. Τα ραντεβού αυτά εμφανίζονται στην ατζέντα του, το 2001 – 2002,  ενώ σε άλλες ημερολόγια του αναφέρει συχνά – πυκνά τη λέξη «Siemens». Μάλιστα, σε μια προσωπική του σημείωση, υπό τον τίτλο «Πρωτοβουλίες», αναφέρει χαρακτηριστικά: «…Αποδείξεις αν γνωρίζουν για κατηγορητήριο Siemens»


Ο πρώην υπουργός συνεχίζει να αποτυπώνει με τρόπο έντονο την αγωνία του για την έκβαση της υπόθεσής του που βρίσκεται υπό διερεύνηση στη δικαιοσύνη. «Για αυτό είναι σημαντικό η βοήθεια τώρα. 6-8 μήνες θα έχουμε τρέξιμο αυτός είναι αποφασισμένος να το πάνε γρήγορα»  λέει σε κάποιο σημείο των σημειώσεων του και σε ένα άλλο απόσπασμα αναφέρει απευθυνόμενος προφανώς, και πάλι, στον  Γιάννη Σμπώκο: «Μου στερείς τα λεπτά που σήμερα στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης με τους διώκτες μου τους άθλιους παλιάνθρωπους που επιχειρούν με ψεύδη αλλά και παρανομίες – όπως βεβαιώνει το ΔΣ - που έβαλαν τη Βουλή, την χειραγώγησαν να ασκήσει παράνομα δίωξη ποινική εναντίον μου».


«Ο Μιλ. (μας αποκαλύπτει ότι η δομή του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την κ. Ελ.Ρ. ( Ελένη Ράικου) στην κορυφή της, τις κ.κ. Κυβ. - Σίσκου - Παπανδρέου (αναφέρεται στις εισαγγελείς Ευγενία Κυβέλου, Ελένη Σίσκου και Πόπη Παπανδρέου) και τον αντεισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη. Πεπόνη, είναι μια αυτοτελής και αυτονομημένη εξουσία, που ρυθμίζει θέματα κατά το δοκούν« σημειώνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ακόμη, από τις σημειώσεις του προκύπτει πως φαίνεται να ήλπιζε πως η κατάσταση θα αλλάξει για τον ίδιο επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου. «Δικαιοσύνη – Τώρα παρέμβαση εφόσον υπάρχει δυνατότητα. Το κλίμα κατάλληλο, μέχρι τέλος του χρόνου, μέσα Γενάρη. Υπάρχει σοβαρή προοπτική ακυρότητας και γενικά το κλείσιμο της υπόθεσης» αναφέρει.


Από τα ημερολόγια του πρώην υπουργού, δεν λείπουν και τα ονόματα επιχειρηματιών, πολιτικών και δημοσιογράφων με τους οποίους πραγματοποιούσε ραντεβού  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι επαφές αυτές από μόνες τους αποτελούν ποινικά κολάσιμες πράξεις.  


Ακόμη, υπάρχουν σημειώσεις του για ραντεβού με την Μαργαρίτα Παπανδρέου στην οικία του. Επίσης αναφορές υπάρχουν και σε άλλα πρόσωπα συγκατηγορούμενους του (Ζήγρα, Σαχπτζίδη) αλλά και σε ραντεβού του με τον Γιάννη Μπέλτσιο ο οποίος είχε διατελέσει το 1998 γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών και κατονομάζεται από τον εφοπλιστή Μ. Ματαντό ως αποδέκτης προμήθειας 1 εκατ. ευρώ το 2000.


Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ακόμη από τα στοιχεία που κατασχέθηκαν στο σπίτι και στο γραφείο του Ά. Τσοχατζόπουλου φαίνεται να προκύπτει η ύπαρξη μιας ακόμη εταιρείας με έδρα την Λιβερία με την επωνυμία P&A INVESTMENT S.A LIBERIA. Μάλιστα, οι αρχές κατέσχεσαν από το γραφείο του και μια σελίδα με σημειώσεις για την συγκεκριμένη εταιρεία.













Πηγη:protothema