29/5/11

«Θα τους κυνηγήσω, θα τους ξεφτιλίσω μέχρι να ικανοποιηθώ. Να τους λιανίσω όμως δεν μπορώ»

«Βεντέτα» κρητικών βοσκών με αγγλική εφημερίδα
Τους παρουσίασε ως βαρόνους του εγκλήματος

Τη Μάχη της… Κρήτης εναντίον της Sunday Telegraph και του διάσημου ανταποκριτή της, Κόλιν Φρίμαν, δίνουν πέντε βοσκοί από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, καθώς η βρετανική εφημερίδα τους εμφάνισε ως βαρόνους των ναρκωτικών, συνεδόντάς τους με τη μαφία των Ζωνιανών!

«Θα τους κυνηγήσω, θα τους ξεφτιλίσω μέχρι να ικανοποιηθώ. Να τους λιανίσω όμως δεν μπορώ», δηλώνει ο Ιωάννης Σταυρακάκης, ένας από τους βοσκούς στη Real News που έφερε το θέμα στο φως.

Η πρώτη μάχη θα δοθεί στις 14 Ιουνίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά τη μήνυση που κατέθεσαν οι πέντε Κρητικοί εναντίον του εκδότη της εφημερίδας και του δημοσιογράφου, Κ.Φρίμαν για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ με αγωγή τους ζητούν αποζημίωση χιλιάδων ευρώ.

«Έχουμε εξοργιστεί με το άδικο» λέει ο Κων.Κουτεντάκης από τις Καμάρες Φαιστού. «Πήγαμε σε ένα γάμο και βρεθήκαμε να μας παρουσιάζουν ως μέλη συμμορίας».

Οι βοσκοί εξήγησαν ότι όλα έγιναν εν αγνοία τους. Είχαν συναντήσει τον άγγλο δημοσιογράφο, ο οποίος ζήτησε να τους φωτογραφήσει στο ηρώο των Ζωνιανών, όπου είχαν βρεθεί για το γάμο γνωστού τους. Τελικά, η φωτογραφία τους «κόσμησε» το άρθρο που αναφερόταν στην «αυτοκρατορία του εγκλήματος στην Κρήτη» και δημοσιεύθηκε το 2008.

Η εφημερίδα έχει πλέον αντικαταστήσει στην ιστοσελίδα της την επίμαχη φωτογραφία, με μια άλλη που εικονίζει ένα κρητικό λιμανάκι.