29/11/12

1,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΧΡΩΣΤΑ Η ΠΑΕ ΠΑΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!

ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΡΕΥΜΑ!

Τα «καμπανάκια» των οφειλών ηχούν όλο και πιο δυνατά γύρω από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αποκαλύπτουν την οικονομική γύμνια του συλλόγου και ο Γιάννης Αλαφούζος «τρέχει» στον μοναδικό δρόμο σωτηρίας που έχει μπροστά του, αυτόν του δανεισμού! Ο κώδωνας του κινδύνου χτύπησε χθες από δύο διαφορετικές πλευρές. 


Πρώτα από τον Φρεντερίκ Γκερά, μάνατζερ του Αλέν Μπουμσόνγκ, που αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το «αγκάθι» στις σχέσεις του πελάτη του με τον ΠΑΟ («... ο Αλέν έχει να πληρωθεί μήνες... Οταν εξοφληθεί, θα συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο...»), και στη συνέχεια από το ΟΑΚΑ, που «σηκώνει ψηλά τα χέρια» για τα χρέη των «πρασίνων» (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ) αδυνατώντας να δώσει λύση, αφού πλέον λογοδοτεί στο υπουργείο Οικονομικών, και πρότεινε στη Σούπερ Λίγκα και στην ΕΠΟ «να γίνονται μεσημβρινές ώρες τα παιχνίδια του τριφυλλιού» για να αποφεύγεται, αν μη τι άλλο, το κόστος του ρεύματος! «Λόγω των οικονομικών δυσχερειών της, η ΠΑΕ ΠΑΟ δεν έχει ανταποκριθεί στο ελάχιστο στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς το ΟΑΚΑ. Για τον λόγο αυτόν παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο οι αγώνες ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΠΑΟ να διεξάγονται κατά τις μεσημεριανές ώρες προκειμένου να μη χρεώνεται η ΠΑΕ με τη δαπάνη ηλεκτρικού ρεύματος, την οποία καταβάλλει το ΟΑΚΑ χωρίς να έχει εισπράξει το ισόποσό της από την ΠΑΕ ΠΑΟ και ταυτόχρονα αυξάνεται το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ΟΑΚΑ» αναφέρει η επιστολή. 

Τα αξιοσημείωτα της υπόθεσης του ΟΑΚΑ είναι: 1. Η μη χρήση προβολέων θα μειώσει τον λογαριασμό του ΠΑΟ προς τη διοίκηση του σταδίου κατά περίπου 2.500 ευρώ το ματς! Το χρέος ξεκίνησε πέρυσι, με την υπογραφή της διετούς σύμβασης, και το μεγαλύτερο μέρος του αφορά σε σταθερά ποσά (ενοίκια) για τη χρήση χώρων και ποσοστά που δικαιούται το ΟΑΚΑ από τις εισπράξεις των αγώνων και από τις διαφημιστικές πινακίδες. 2. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Χρ. Παναγόπουλος ενημέρωσε το ΔΣ στις 6 Νοεμβρίου ότι «έχουμε έρθει σε διακανονισμό με το ΟΑΚΑ για οφειλές ύψους περίπου 1,4 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καταβάλουμε σε διάστημα 2,5 χρόνων». Χθες ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλακτόπουλος, υποστήριξε ότι πράγματι βρέθηκε μια φόρμουλα αποπληρωμής σε κουβέντα που έγινε με τον Χρήστο Παναγόπουλο πριν από λίγο καιρό, αλλά όταν η ΠΑΕ ΠΑΟ έστειλε το πλάνο για υπογραφή υπήρχαν εντελώς διαφορετικά πράγματα απ' αυτά που είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές! 


πηγη:fimotro

Αντιδράσεις: