9/11/12

Ικανοποιημένη η Ε.Ε. με την επανεκλογή Ομπάμα  
 Θετικά βλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση την επανεκλογή Ομπάμα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις των αξιωματούχων, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.
 
  «Είμαι πολύ χαρούμενος για την επανεκλογή του προέδρου Ομπάμα» έγραψε στα ολλανδικά ο Βαν Ρομπάι στο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε πως είναι ευκολότερο να συνεργάζεται κανείς με έναν αμερικανό πρόεδρο στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του γιατί είναι λιγότερο απορροφημένος με τα εθνικά θέματα. «Στη διάρκεια της δεύτερης θητείας τους, οι αμερικανοι πρόεδροι έχουν την τάση να ανακαλύπτουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα και έχουμε αναγκη, ΗΠΑ και Ευρώπη, να βρισκόμαστε κοντά και να συνεργαζόμαστε στενά» τόνισε.

Ο βέλγος πρωθυπουργός Έλιο Ντι Ρούπο συνεχάρη τον Ομπάμα για τη νίκη του την οποία χαρακτήρισε ως ένα «ενθαρρυντικό σημάδι για το μέλλον των ΗΠΑ, όλου του κόσμου, αλλά και το δικό μας. Οι Αμερικανοί ψήφισαν για με Αμερική περισσότερο δίκαιη και ανεκτική». Ο Ντι Ρούπο χαιρέτισε τις προοδευτικές ιδέες και τις επιλογές της διεθνούς πολιτικής του Ομπάμα που προωθούν μια πολύπλευρη προσέγγιση με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό.

«Θερμά συγχαρητήρια στον φίλο μου Μπαράκ Ομπάμα. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας», έγραψε στο Twitter του ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον

Αντιδράσεις: