16/11/12

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 16/11/2012

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Νότια Πελοπόννησο και κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στο Νότιο Αιγαίο όπου τοπικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες, περιμένουμε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα της Στερεάς και της Θεσσαλίας, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 15 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.


Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, και στο Νότιο Αιγαίο ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και κυρίως στην έξοδο του Πατραϊκού κατά περιόδους σχεδόν θυελλώδεις.


Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς κατά κανόνα βροχές τοπικού χαρακτήρα, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι.


Παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχόπτωσης, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.
πηγη:meteo.gr

Αντιδράσεις: