17/7/10

80 κιλά κοκαϊνης σε ιστιοπλοϊκό στη Λευκάδα!

Περισσότερα από 80 κιλά κοκαΐνης αξίας μεγαλύτερης των 6.000.000 ευρώ μετέφερε ιστιοπλοϊκό μήκους 15 μέτρων στα Σύβοτα Λευκάδας που είχε φύγει από τη Βενεζουέλα με προορισμό τη χώρα μας

Αποδέκτης ένας 28χρονος από τη Γλυφάδα ο οποίος όταν έφθασε στη Λευκάδα με μια πολυτελή Mercedes ML και την οκτώ μηνών έγκυο γυναίκα του για να παραλάβει το παράνομο φορτίο συνελήφθη από μεικτό κλιμάκιο της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του ΣΔΟΕ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα διεθνές κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαίνης από χώρες της λατινικής Αμερικής στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά 8 άτομα ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση των αρχών για τον εντοπισμό τριών ακόμη ατόμων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, του ΣΔΟΕ και του Λιμενικού, χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο κύκλωμα ως ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και όπλων ενώ τονίζουν πως η συγκεκριμένη επιχείρηση των αρχών και η σύλληψεις που ακολούθησαν αποτελούν «χοντρό ξεδόντιασμα» στα καρτέλ της κόκας. Μάλιστα, για την υπόθεση υπήρξε στενή συνεργασία με ξένες αρχές ασφαλείας και το ιστιοπλοικό με την πολωνική σημαία παρακολουθείτο από δορυφόρο καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του. 

Μέχρι στιγμής, εκτός από τα 80 κιλά κοκαίνης έχει κατασχεθεί το ιστιοφόρο, 85.000 ευρώ, ένα πιστόλι ενώ σε έρευνες πού έγιναν σε σπίτια βρέθηκαν 3 καλάζνικοφ, 1 ούζι και ένα οπλοπολυβόλο. 

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλα κεφάλια του κυκλώματος είναι ο 28χρονος από τα νότια προάστια της Αθήνας και ένας έγκλειστος των φυλακών για υποθέσεις ναρκωτικών. Οι έρευνες συνεχίζονται…