15/7/10

Ξέχασαν στα ΚΤΕΛ ασκούς με αίμα!

Πλήθος ερωτημάτων προκαλεί η αποκάλυψη ότι ένα ειδικό ψυγείο που περιείχε ασκούς με αίμα είχε ξεχαστεί για 10 ολόκληρες μέρες στο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αίμα ερχόταν από το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας για να καλύψει τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να απαντηθούν διάφορα ερωτήματα, όπως: Πόσο αίμα χάθηκε; Ποιος ξέχασε να το παραλάβει; Είχε ειδοποιηθεί το νοσοκομείο για την αποστολή του αίματος;

Η ποσότητα αίματος που… ξεχάστηκε δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για λόγους ασφαλείας, καθώς τα φορητά ψυγεία που μεταφέρεται το αίμα, μπορούν να το διατηρήσουν ασφαλές προς χρήση για κάποιες ώρες και όχι για 10 μέρες που υπολογίζεται ότι παρέμεινε στο ΚΤΕΛ.


Το πώς βρέθηκαν οι ασκοί με το αίμα στα ΚΤΕΛ είναι ερώτημα που βρίσκεται σε ευθεία συνάρτηση με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Λόγω των περικοπών και καθώς εκκρεμούν οι  νέες συμβάσεις με τις εταιρείες μεταφοράς, η διαδικασία γίνεται με φορητά «ψυγεία» μέσω ΚΤΕΛ.


http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=74678