30/7/10

Τον κρατούσαν «ζωντανό» για τη σύνταξή του

Τα αρχεία του Τόκιο εμφάνιζαν τον Σόιγκεν Κάτο ως τον γηραιότερο «εν ζωή» άνθρωπο της πόλης και έτσι στελέχη της δημοτικής αρχής, πήγαν να τον επισκεφθούν στο σπίτι του, προκειμένου να του ευχηθούν για τα 111α γενέθλιά του. Ωστόσο, ανακάλυψαν ότι είχε πεθάνει εδώ και πάνω από 30 χρόνια!


Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, τα συγκεκριμένα στελέχη προσπαθούσαν επί πολύ καιρό να συναντήσουν τον γεννημένο στις 22 Ιουλίου 1899 Κάτο, αλλά τα μέλη της οικογένειάς του, τους εμπόδιζαν, λέγοντας ότι δεν θέλει να βλέπει κανέναν ή ότι δεν βρίσκεται στο σπίτι.

Οι Αρχές άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι περίεργο συνέβαινε και με τη βοήθεια της Αστυνομίας μπήκαν δια της βίας στο σπίτι και βρήκαν ένα μουμιοποιημένο πτώμα στο κρεβάτι.

Η νεκροψία που έγινε, δεν αποκάλυψε πότε ακριβώς πέθανε ο Κάτο, αλλά από τη στιγμή που η τελευταία εφημερίδα που βρέθηκε στο δωμάτιο ήταν της 5ης Νοεμβρίου 1978, είναι πολύ πιθανό να πέθανε περίπου εκείνο τον καιρό, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι συγγενείς του Κάτο, είπαν στην Αστυνομία ότι τον κράτησαν στο δωμάτιο για περίπου 30 χρόνια, καθώς ο ίδιος ήθελε να είναι «ένας ζωντανός Βούδας».

Η οικονομική εφημερίδα Nikkei, ωστόσο, γράφει ότι το σύνολο των συνταξιοδοτικών καταβολών στον Κάτο ήταν 9,5 εκ. γεν, δηλαδή περίπου 84.700 ευρώ, από τα οποία, περίπου τα 6,1 εκ. γεν, (54.400 ευρώ) δεν υπήρχαν πλέον στο λογαριασμό του.

ΠΗΓΗ: zougla.gr