28/7/10

Ιερέας έπνιξε βρέφος στην κολυμπήθρα!!!

Σάλος έχει προκληθεί στη Ρουμανία από την είδηση-σοκ που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από μερικές ημέρες. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο πατέρας Valentin ανακρίνεται από την Αστυνομία σχετικά με τη συμμετοχή του στο θάνατο από πνιγμό ενός βρέφους, την ώρα που το βάφτιζε στην κολυμπήθρα του ναού, στον οποίο λειτουργούσε.


Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο η νεκροψία που έγινε στο έξι εβδομάδων βρέφος έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από πνιγμό, ενώ νερό από την κολυμπήθρα βρέθηκε στα πνευμόνια του, όπως είπε ο πατέρας του, ο 36χρονος Dumitru Gaidau.

Ο τελευταίος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της βάφτισης το παιδί του ένιωθε εμφανώς άβολα. «Δεν μπορούσε να εισπνεύσει, το πρόσωπό του έγινε μπλε και έβγαζε αφρούς από το στόμα», είπε σοκαρισμένος ο πατέρας του βρέφους.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε ότι έβαλε τα χέρια του (ο ιερέας) στην κοιλιά και το κεφάλι (του βρέφους) και το έβαλε κάτω από το νερό τρεις απανωτές φορές».


Η νονά του μωρού είπε ότι αυτό έκλαιγε δυνατά, καθώς το έβαλε στο νερό και πως, αν και αρχικά ανησύχησαν, σκέφτηκαν ότι ο ιερέας είναι έμπειρος και άρα ήξερε τι έκανε, αλλά αποδείχτηκαν λάθος. «Όταν πήραμε το μωρό στα χέρια μας, ήταν πολύ αργά», πρόσθεσε.

Όμως, ο ιερέας δεν κάλυψε το στόμα του βρέφους με το χέρι του, καθώς το έβαζε στο νερό, με αποτέλεσμα αυτό να πιει πολύ νερό και να πνιγεί. Αν ο ιερέας κριθεί ένοχος, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και τρία χρόνια.

ΠΗΓΗ: zougla.gr