6/4/12

Ο καιρός το Πάσχα 15/04/2012

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο με ηλιοφάνεια και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία στο Ιόνιο, στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία.


Την Κυριακή των Βαΐων, στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες που πιθανώς στα δυτικά να είναι ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να βρέξει κατά τόπους. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. 





Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά ,στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές αναμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.


Τη Μεγάλη Τρίτη, στην ανατολική χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Με νεφώσεις θα κυλήσει η Μεγάλη Τετάρτη και η Μεγάλη Πέμπτη. Κατά τόπους οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες με πιθανότητα δημιουργίας όμβρων στα βορειοδυτικά ορεινά το απόγευμα. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο περιμένουμε γενικά καλό καιρό στις νοτιότερες και ανατολικές περιοχές ενώ άστατος θα διατηρηθεί ο καιρός στη βόρεια κυρίως Ελλάδα,όπου αναμένονται βροχές και μπόρες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.


Την Κυριακή του Πάσχα περιμένουμε ήπιους ανέμους και άστατο καιρό κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιόλογη άνοδο φτάνοντας τους 22 και 23 βαθμούς Κελσίου.







Πηγη:real