21/4/12

Σε «κόκκινο» συναγερμό η αντιτρομοκρατική

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η ΕΥΠ και η κρατική ασφάλεια, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού υπάρχουν φόβοι, ότι ίσως μέλη οργάνωσης, προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η οποία ολοκληρώνεται σε 16 ημέρες.


 Οι δύο «κοριοί» των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν πάρει «φωτιά», ενώ έχει δοθεί εντολή να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, όσοι αστυνομικοί συμμετέχουν στα μέτρα φρούρησης προσώπων αλλά και κτιρίων, τα οποία αποτελούν πιθανούς στόχους επίθεσης. Στο στόχαστρο ο «βομβιστής» του μετρό Έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει στην αντιτρομοκρατική η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Κίνημα 12 Φλεβάρη», η οποία με ηλεκτρονική προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχημένης επίθεσης με εμπρηστικό μηχανισμό στο ΜΕΤΡΟ Αιγάλεω. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί οι οποίοι εξέτασαν καρέ - καρέ το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ΜΕΤΡΟ, πιστεύουν, ότι ο βομβιστής ήταν ένας νεαρός, μασκαρεμένος, (το «χτύπημα», όπως λένε οι αστυνομικοί, δεν επιλέχθηκε τυχαία από την οργάνωση να γίνει στις 25 Φεβρουαρίου, το τελευταίο, δηλαδή, Σαββατοκύριακο της αποκριάς), ο οποίος άφησε την τσάντα με τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στο τελευταίο βαγόνι, ενώ πιθανότατα είχε μαζί του και συνεργό. Συσκέψεις για τη «βόμβα» στο μετρό Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει συχνά συσκέψεις με τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής με κυρίαρχο θέμα την εμπρηστική «βόμβα» στο ΜΕΤΡΟ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες, ότι μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση αυτή το επόμενο διάστημα... Οι εξελίξεις μάλιστα ίσως έχουν σχέση με στοιχεία που έχουν προκύψει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και κρατούνται μυστικά, αφού κάποιο απ' αυτά μπορεί να είναι αξιοποιήσιμο.