18/4/12

Μπάγερν - Ρεάλ 2-1

Η Μπάγερν νίκησε με 2-1 την Ρεάλ χάρη σε γκολ του Μάριο Γκόμεθ στο 90' και απέκτησε έτσι προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Μονάχου, εν όψει της ρεβάνς στην Μαδρίτη .



Με γκολ του Μάριο Γκόμεθ στο 90' η Μπάγερν νίκησε με 2-1 την Ρεάλ Μαδρίτης στο Μόναχο, έτσι έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στον τελικό του Champions League, με την ρεβάνς να διεξάγεται την επόμενη Τετάρτη στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".
Οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ στο 17' με τον Φρανκ Ριμπερί και ο Μεσούτ Εζίλ απάντησε στο 53', πετυχαίνοντας το πολύτιμο εκτός έδρας για την "βασίλισσα".

Ο Λαμ εξέθεσε για πολλοστή φορά τον κακό στο ματς, Φάμπιο Κοεντράο, στο 90' και από την σέντρα του ο Μάριο Γκόμεθ χάρισε την νίκη στους γηπεδούχους.
Θυμίζουμε πως στο ίδιο γήπεδο ("Fußball Arena München" ή "Allianz Arena" λόγω χορηγού) θα διεξαχθεί ο τελικός του Champions League στις 17 Μαΐου και η Μπάγερν έκανε το πρώτο βήμα με το 12ο γκολ του Γκόμεθ στην διοργάνωση.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έκανε καλή εμφάνιση και ίσως να φταίει ότι πριν το ματς λήστεψαν τα αποδυτήρια της ομάδας του, παίρνοντας φανέλες και 6 ζευγάρια παπούτσια, εκ των οποίων τα 3 ήταν του Πορτογάλου...
Μπάγερν - Ρεάλ 2-1

Σκόρερς: 17' Ριμπερί, 90' Μάριο Γκόμεθ / 53' Μεσούτ Εζίλ
Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Η πρώτη πολύ καλή ευκαιρία στο ματς ήταν για την Ρεάλ στο 7', με τον Μεσούτ Εζίλ να κάνει εξαιρετική πάσα στον Καρίμ Μπενζεμά, αυτός βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Γάλλου.
Οι Βαυαροί στο 16' ζήτησαν πέναλτι με τον Ριμπερί να πέφτει στην περιοχή, αλλά ο Χάουαρντ Γουέμπ σωστά δεν το έδωσε, αλλά ένα λεπτό μετά ο Γάλλος άνοιξε το σκορ.
Στο 17' λοιπόν ο Κρόος εκτέλεσε κόρνερ, ο Σέρχιο Ράμος δεν κατάφερε να διώξει, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Μπάντστουμπερ και "στρώθηκε" στον Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι την έστειλε στα δίχτυα του Κασίγιας.
Άστοχο ήταν το σουτ του Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ στο 27', όπως και του Κριστιάνο Ρονάλντο δύο λεπτά αργότερα, ενώ στο 40' το αριστερό σουτ του Μπενζεμά μπλόκαρε ο Νόιερ και στο 41' ο Κασίγιας απέκρουσε σε κόρνερ αυτό του Μάριο Γκόμεθ.
Το δεύτερο ημίχρονο
Η απάντηση της "βασίλισσας" ήρθε στο 53' με τον Μεσούτ Εζίλ να ισοφαρίζει σε 1-1 και να πετυχαίνει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ.
Η φάση ξεκίνησε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή, αλλά να κάνει κακό σουτ και τον Νόιερ να αποκρούει.
Εν συνεχεία στο ύψος της περιοχής η μπάλα κατέλληξε στον Μπενζεμά, ο οποίος μπήκε σε αυτή από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έκανε την παράλληλη μπαλιά, με τον Ρονάλντο στο δεύτερο δοκάρι να κάνει αυτήν την φορά την σωστή επιλογή και να γυρίζει στον Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος σε κενό τέρμα την έστειλε στα δίχτυα.
Το μακρινό σουτ του Αλάμπα στο 58' πέρασε άουτ, ενώ στο 62' ο Κασίγιας βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε την μπάλα προ του Μάριο Γκόμεθ.
Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία της Μπάγερν στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε το 70', με τον Σέρχιο Ράμος να μην μπορεί να διώξει μετά από εκτέλεση φάουλ και ο Μάριο Γκόμεθ βρέθηκε μόνος λίγο έξω από την μικρή περιοχή, αλλά μάλλον αιφνινδυάστηκε και έκανε κακό πλασέ, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.
Στο 90' ο Φίλιπ Λαμ από δεξιά απέφυγε εξαιρετικά τον Φάμπιο Κοεντράο και έκανε την σέντρα με τον Μάριο Γκόμεθ με προβολή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας, χαρίζοντας την νίκη στην Μπάγερν με 2-1.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Αλάμπα, Λουΐζ Γκουστάβο, Σβάινσταιγκερ (61' Τόμας Μίλερ), Κρόος, Ρόμπεν, Ριμπερί, Μάριο Γκόμεθ.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Μεσούτ Εζίλ (69' Μαρσέλο), Ντι Μαρία (79' Γκρανέρο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (84' Ιγκουαΐν).

Ο πίνακας των σκόρερς


14 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

12 γκολ
Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

8 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

5 γκολ
Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)
Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)
Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)
Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)
Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)
Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

4 γκολ
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)
Πέδρο (Μπαρτσελόνα)
Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)
Χουλκ (Πόρτο)
Γκουστάβο Μαντούκα (ΑΠΟΕΛ)
Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)
Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

*ασίστ: 5 Κακά (Ρεάλ), Μπενζεμά (Ρεάλ), Ριμπερί (Μπάγερν), Γκαϊτάν (Μπενφίκα). 4 Μαρσέλο (Ρεάλ), Τόρες (Τσέλσι), Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν), Μέσι (Μπαρτσελόνα)