3/4/12

H Αθηνά Ωνάση πουλάει το Σκορπιό 500.000.000

Όπως όλα δείχνουν, ο Σκορπιός, το νησί του τρανού Αριστοτέλη Ωνάση πωλείται από την τελευταία απόγονό του, Αθηνά. Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Sunday Express», αναφέρει ότι ο Σκορπιός δεν κατάφερε να αιχμαλωτίσει την καρδιά της Αθηνάς, σε αντίθεση με τη μητέρα της, Χριστίνα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μικρή Αθηνά πήρε την απόφαση να…ξεφορτωθεί το νησί των προγόνων της το 2007, λίγο μετά το θάνατο της Καλλιρόης Πατρονικόλα, αδερφής του Αριστοτέλη Ωνάση, αφού ούτως ή άλλως δεν είχε έρθει τότε ούτε στην κηδεία της στην Αθήνα.
Οι εξελίξεις όμως δε σταματούν εκεί. Όμιλος Αράβων και Τούρκων επιχειρηματιών (ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στην κατοχή του και γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα της Τουρκίας) έκανε, αρχικά, πρόταση στην ζάμπλουτη κληρονόμο να πουλήσει το νησί έναντι 500.000 ευρώ.Η Αθηνά Ωνάση εξετάζει πλέον σοβαρά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο της πώλησης, καθώς το κόστος συντήρησης του νησιού και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε αυτό είναι πολύ ακριβό.
Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες η Αθηνά Ωνάση απέρριψε την αρχική πρόταση του ομίλου, ο οποίος όμως επανήλθε δριμύτερος με ένα ποσό ικανό, όπως χαρακτηριστικά έχει ακουστεί «για να αγοράσει κανείς την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ και τις δύο Μάντσεστερ».

Στην απόφαση όμως της Αθηνάς για την πώληση του νησιού βρίσκεται ένα πάρα πολύ σημαντικό εμπόδιο που δεν είναι άλλο από τη διαθήκη του παππού της. Με βάση αυτήν απαγορεύεται ρητά η πώλησή του Σκορπιού καθώς  με συγκεκριμένη πρόνοιά της σε περίπτωση που κάποιος από τους φυσικούς του κληρονόμους δεν μπορεί να τον συντηρήσει μετατρέπεται αυτομάτως σε κατασκήνωση για τα παιδιά των υπαλλήλων της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ωστόσο αυτό είναι οξύμωρο το 2012, καθώς η Ολυμπιακή εταιρεία πλέον δεν υφίσταται με την αρχική της μορφή και το ζήτημα περιπλέκεται. Αν δεν υπήρχε αυτός ο όρος, η  Αθηνά Ωνάση δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί την ηγεμονική προσφορά που της έχει καταθέσει όμιλος Τούρκων και αράβων επιχειρηματιών για την αγορά του νησιού που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο ομορφιάς, πλούτου και δύναμης.



Πηγη: iefimerida