3/4/12

Ο Μπρέιβικ σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Ομπάμα

Διαβάστε για το σχέδιο του Νορβηγού Μακελάρη να σκοτώσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Πού σχεδίαζε να χτυπήσει.



Τη δολοφονία του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, κατά την τελετή παραλαβής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης το 2009, φέρεται να σχεδίαζε ο Άντερς Μπρέιβικ.
Σύμφωνα με την Νορβηγική εφημερίδα Dagbladet, ο 33χρονος μακελάρης είπε στους αστυνομικούς ότι η επίθεση στον Αμερικανό πρόεδρο, που θα γινόταν με βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στην πλατεία όπου βρίσκεται το δημαρχείο του Όσλο, όπου γίνεται η απονομή των βραβείων, είχε στόχο "να σκοτώσει μερικούς προδότες".
Όπως τόνισε, η βομβιστική επίθεση "θα ήταν μια συμβολική κίνηση, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο θα έβλεπαν την τελετή", ωστόσο επεσήμανε πως τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας τον έκαναν να αναθεωρήσει γιατί θεώρησε ότι δύσκολα θα μπορούσε να παρκάρει το, παγιδευμένο με εκρηκτικά, αυτοκίνητο στην πλατεία κοντά στο δημαρχείο.
Η δίκη του ακροδεξιού εξτρεμιστή για την περσινή βομβιστική επίθεση στο Όσλο και τη σφαγή στο νησί Ουτόγια, ξεκινά στις 16 Απριλίου. Πριν μερικές ημέρες, ο δράστης των επιθέσεων δήλωσε προκλητικά ότι εκείνη η μέρα ήταν "η χειρότερη της ζωής του".
"Αν και προετοιμαζόμουν γι' αυτήν επί χρόνια, η 22α Ιουλίου ήταν η χειρότερη ημέρα της ζωής μου, επειδή η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη σωματικά και συναισθηματικά", αναφέρεται σε άρθρο της νορβηγικής εφημερίδας VG, η οποία επικαλείται μία επιστολή που έστειλε ο Μπρέιβικ από τη φυλακή σε μία άγνωστη γυναίκα.


πηγη:news247.gr