19/4/12

Στο ίδιο τραπέζι Apple και Samsung

Έπειτα από μια μακρά περίοδο αλληλομηνύσεων και λεκτικών αντιπαραθέσεων, η Apple και η Samsung κάθονται τελικά στο ίδιο τραπέζι με ζητούμενο τον συμβιβασμό στον λεγόμενο «πόλεμο της πατέντας». Οι ελπίδες για κάτι τέτοιο, πάντως, είναι μάλλον λιγοστές.

Η πρωτοβουλία για την έναρξη των συζητήσεων δεν ανήκει σε κάποια από τις δύο εταιρείες, αλλά στη δικαστικό Lucy Koh, η οποία καλείται να εκδικάσει τις μηνύσεις των δύο εταιρειών. Η Koh ζήτησε από τις δύο εταιρείες να καθίσουν και να συζητήσουν πριν ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία. Τυπικά, οι εταιρείες δεν υποχρεούνται να διαπραγματευτούν, όμως τυχόν άρνηση σε αυτό το στάδιο δεν κάνει καλό στην εικόνα κανενός. Έτσι, έστω και απρόθυμα, οι CEOs των δύο εταιρειών θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι.

Δεν αναμένονται πάντως μεγάλες ειδήσεις από αυτές τις συζητήσεις. Κατά πάσα πιθανότητα, αμφότερες οι εταιρείες θα εμμείνουν στις θέσεις τους και η υπόθεση θα καταλήξει τελικά στο ακροατήριο. Εκτός κι αν ο Tim Cook είναι πράγματι πιο διαλλακτικός από τον Steve Jobs και προτίθεται να κάνει ένα βήμα πίσω, έτσι ώστε να μπει τέλος σε αυτήν τη διαμάχη.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr