2/1/12

Στις 9 Ιανουαρίου η συνάντηση Μέρκελ- Σαρκοζί

Στις 9 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου, Νικολά Σαρκοζί για το 2012.

Στο επίκεντρο των επαφών τους θα βρεθεί τόσο η ευρωπαϊκή κρίση χρέους όσο και η αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

Με την έλευση του νέου έτους, Μέρκελ και Σαρκοζί καλούνται να δώσουν τέλος στις Κασσάνδρες και να βρουν μία οριστική λύση για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Ωστόσο τα μηνύματα που εκπέμπονται είναι περισσότερο απαισιόδοξα, με την Μέρκελ να θεωρεί ότι ο δρόμος της εξόδου από την κρίση είναι ιδιαίτερα μακρύς, 

Με την έλευση του 2012 οι δύο ηγέτες καλούνται να διαψεύσουν όλες τις Κασσάνδρες και να δώσουν επιτέλους την οριστική λύση στην κρίση χρέους.

Ωστόσο, κάθε άλλο παρά αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα για τη νέα χρονιά των δύο ηγετών της Ευρωζώνης. Η ίδια δήλωσε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει το «σκληρότερο τεστ εδώ και δεκαετίες» πρόβλεψε ωστόσο ότι στο τέλος η Ευρώπη θα αναδειχτεί δυνατότερη από την κρίση. 

Από την πλευρά του ο κ. Σαρκοζί επισήμανε ότι «η πρωτοφανής αυτή κρίση, η οποία είναι αναμφίβολα η χειρότερη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν έχει ακόμη τελειώσει».