19/4/12

Δέκα κόμματα στη Βουλή δείχνει νέα δημοσκόπηση

Βουλή δέκα κομμάτων, η οποία επιβεβαιώνει, με τον πλέον περίτρανο τρόπο, την πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού, δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, όπως μεταδίδει το protothema.gr.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα, δίχως όμως να μπορεί να πετύχει την πολυπόθητη αυτοδυναμία, ενώ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνουν ποσοστό κοντά στο 40% και 158 έδρες.

Υψηλό ποσοστό καταγράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, αλλά και τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ με άνεση εισέρχεται στη Βουλή η Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,3% (110 έδρες), το ΠΑΣΟΚ 17,8% (48 έδρες), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9% (26 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 9,8% (26 έδρες), το ΚΚΕ 9,7% (26 έδρες), η Δημοκρατική Αριστερά 8,6% (23 έδρες), η Χρυσή Αυγή 5,7% (15 έδρες), ο ΛΑΟΣ 3,9% (10 έδρες), οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,1% (8 έδρες) και η Δημοκρατική Συμμαχία 3% (8 έδρες).

Μόνο το 8,7% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι μπορεί η ΝΔ να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 44,2% «βλέπει» συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Στην ερώτηση για τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πολύ κοντά σε ποσοστό θετικής γνώμης (15,6% και 14,7%, αντίστοιχα), ενώ ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας (7,9%) και ο Πάνος Καμμένος (7,8%).

Σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης είναι επίσης ότι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, οι οποίοι θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα, δείχνουν να κλίνουν προς την πλευρά των λεγόμενων «μικρών» κομμάτων -και ειδικότερα προς τη Δημοκρατική Αριστερά, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ.


Αντιδράσεις: