29/11/13

«Πρωτοφανές αυτό που είδαμε» λένε αυτόπτες μάρτυρες

Δεν επρόκειτο για θραύσμα του «κομήτη του αιώνα» ISON, λένε οι επιστήμονες - Ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου εκτιμά ότι είχε μέγεθος όσο το κεφάλι ενός ανθρώπου και ότι δεν ζύγιζε πάνω από δυόμισι κιλά

«Ήταν πρωτοφανές αυτό που είδαμε. Δεν ήταν σαν τους συνηθισμένους μετεωρίτες που βλέπουμε», υποστήριξε ο Γιάννης Παπαδάτος, κάτοικος Περατάτων και συνεργάτης του inkefalonia.gr, ο οποίος περιέγραψε το φλεγόμενο ουράνιο αντικείμενο που αναστάτωσε τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ως μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε περίπου στις 9.30 το βράδυ, μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, είδε αρχικά μία λάμψη στον ουρανό που όσο περνούσε η ώρα γινόταν και πιο έντονη, ενώ σταδιακά άρχισε να ακούγεται και πολύ έντονος θόρυβος από το «πολύ φωτεινό αντικείμενο με τροχιά βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά που βρισκόταν αρκετά πάνω από τα σύννεφα».

 Όπως είπε ο κ. Παπαδάτος, η «έκρηξη» κράτησε περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα. Παρά τη μικρή διάρκεια αυτού του πρωτοφανούς περιστατικού, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση κυρίως σε κάτοικους της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου.

Δείτε βίντεο από τα Τρίκαλα στο οποίο καταγράφεται η πορεία του μετεωρίτη:





Αν δεν παίζει το βίντεο δείτε το εδώ:http://youtu.be/ilClfvLJNAY



πηγη:http://www.protothema.gr/greece/article/332285/kefalonia-protofanes-auto-pou-eidame-lene-autoptes-martures/