1/12/13

Γ. Στουρνάρας: Ωρα να πληρώσει και η Εκάλη

Αποφασισμένος να περάσει από τη Βουλή το νόμο για την φορολογία των ακινήτων δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και διαμηνύει ότι «ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι landlords της Εκάλης».

Ο κ. Στουρνάρας αποδίδει τις αντιδράσεις σε συμφέροντα που εκπροσωπούνται από ακραίες φωνές φιλελευθερισμού, ενώ περιμένει, όπως λέει, την υποστήριξη στη Βουλή όλων των βουλευτών της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Αριστεράς που τάσσονται υπέρ της δικαιότερης φορολόγησης των πλουσίων.

Επισημαίνει ακόμη η φορολογική επιβάρυνση για τον συνεπή φορολογούμενο έχει φθάσει στα όριά της, γι' αυτό άλλωστε καταφεύγει στην υψηλότερη φορολόγηση στις ιδιοκτησίες αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 αλλά και τη συμμετοχή των ιδιοκτητών αγροτικής γης (έστω με μικρά ποσά) στα συνολικά βάρη.

Προαναγγέλλει τέλος ότι στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή θα υπάρχουν ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με πρώτο βήμα τον μερικό έλεγχο των βιβλίων και της οικονομικής κατάστασης φορολογουμένων, προκειμένου να εισπράττονται φόροι και να καταλογίζονται πρόστιμα χωρίς χρονοτριβή.