28/12/13

ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΛΟΓΩ ΦΟΒΩΝ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΗΣ ΜΕ ΥΔΡΟΧΛΩΡΙΚΟ ΟΞΥ

Έκκληση προς τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να μην προβούν σε προμήθεια και κατανάλωση συγκεκριμένων προϊόντων αναψυκτικών απευθύνει ο ΕΦΕΤ, λόγω υπόθεσης σχεδιαζόμενης επιμόλυνσής τους με υδροχλωρικό οξύ.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να αποφύγουν τα εξής προϊόντα:

  • Coca Cola Light σε πλαστική συσκευασία PET των 500ml ανεξαρτήτως παρτίδας
  • Nestea  όλες οι γεύσεις σε πλαστικές συσκευασίες PET των 500ml και ανεξαρτήτως παρτίδας
Επίσης, καλεί τις επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα να τα απομακρύνουν άμεσα από τους χώρους πώλησης. Όπως επισημαίνεται, η εταιρεία η οποία τα διακινεί στην ελληνική αγορά έχει αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργαζόμενη με την αστυνομία και τον ΕΦΕΤ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι στις αγορές τις Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.


Από πλευράς της, η Coca-Cola επισημαίνει ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές.
«Η ασφάλεια των καταναλωτών μας, αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την εταιρεία, ενώ ήδη υλοποιούμε τη διαδικασία προληπτικής απομάκρυνσης πλαστικών συσκευασιών PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», αναφέρει σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής ανακοίνωσής της.


«Από την πρώτη στιγμή, συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση για τη διαλεύκανσή της. Η προληπτική απομάκρυνση πραγματοποιείται, σε συνέχεια προειδοποίησης που εστάλη σε ενημερωτικό site και εφημερίδα και που αφορούσε σε μικρή ποσότητα μεμονωμένων πλαστικών μπουκαλιών PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα προϊόντα Coca - Cola light και Nestea συνεχίζουν να διατίθενται κανονικά σε όλες τις άλλες συσκευασίες.


 Η προληπτική απομάκρυνση αφορά στις συσκευασίες πλαστικών μπουκαλιών 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης. Η Coca-Cola θα συνεχίσει να διατηρεί ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές στο νούμερο 80011-55800, χωρίς χρέωση, ενώ, ταυτόχρονα, παραμένουμε στη διάθεση των αρχών για άμεση συνεργασία σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της υπόθεσης» καταλήγει η ανακοίνωση.Πηγή : naftemporiki.gr


Αντιδράσεις: