3/1/13

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Όμιλο ΞΥΝΗ


Ποινικά υπόλογα και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος βρίσκονται πλέον τα μέλη του Δ.Σ του ομίλου Ξυνή μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους για πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βάρος του δημοσίου, αδίκημα το οποίο επισύρει ακόμη και ισόβια.

Παράλληλα, από την Εισαγγελία εκδόθηκε διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων ταυτότητας των κατηγορούμενων καθώς και διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ειδικότερα, η δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου στρέφεται κατά των Σοφοκλή Ξυνή (πρόεδρο του ομίλου), Αθηνάς Ξυνή και Αικατερίνης Ξυνή (συζύγου και κόρης του Σοφοκλή Ξυνή) και αφορά σε πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα προκειμένου να εισπράττουν από το δημόσιο δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Παράλληλα η εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνά της τόσο για το ασφαλιστικό και φορολογικό σκέλος όσο και για τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του δημοσίου.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στην έδρα του ομίλου ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Τριάντα άνδρες (ορισμένοι ένοπλοι), σε εκτέλεση δύο εισαγγελικών παραγγελιών, χρειάστηκαν περισσότερες από οκτώ ώρες (από τις 9.15 το πρωί έως τις 17.45 το απόγευμα) για να κάνουν φύλλο και φτερό το λογιστήριο της εταιρίας.