20/1/13

Έκρηξη στο εμπορικό κέντρο "The Mall" του Αμαρουσίου

Πανικός προκλήθηκε πριν λίγη ώρα στην περιοχή του Αμαρουσίου, καθώς εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανικός. Η έκρηξη, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, σημειώθηκε στον πρώτο όροφο του καταστήματος.Έκρηξη σημειώθηκε στις 10:50 στο εμπορικό κέντρο "The Mall" στο Μαρούσι.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο σεκιούριτι.

Στις 9:55 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβας σε 50 λεπτά, ενώ ακολούθησε και νέο προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 9:58 σε ιστοσελίδα.

Ο άγνωστος δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης, αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι' αυτό και υπήρξαν τραυματισμοί. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος. Από την αστυνομία έχει αποκλειστεί ο χώρος και γίνεται έρευνα από πυροτεχνουργούς.

Mε εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στη Νερατζιώτισσα και οι συρμοί κινούνται από Πειραιά μέχρι Ειρήνη. Κλειστό παραμένει και το τμήμα του Προαστιακού από Μεταμόρφωση έως Δ. Πλακεντίας. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από και προς το σταθμό του Κιάτου έως το σταθμό της Μεταμόρφωσης και από και προς το σταθμό της Δ. Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο.


πηγη:http://news.gr.msn.com/social/

Αντιδράσεις: