7/1/13

Το «μαγικό» λιμάνι της Κοπεγχάγης!

Μια σειρά από τεχνητά νησιά θα κάνουν το λιμάνι της Κοπεγχάγης τον επόμενο must τουριστικό προορισμό!


Οι αρχιτέκτοντες των δανέζικων φιρμών Tredje Natur και PK3 σχεδίασαν μια σειρά από τεχνητά νησιά που θα μεταμορφώσουν το λιμάνι της Κοπεγχάγης σε ένα χώρο αναψυχής γεμάτο πανίδα και θαλάσσια σπορ. Το νέο λιμάνι θα αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες και θα διατίθεται για εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
perierga.gr- Το ολοκαίνουργιο μαγικό λιμάνι της Κοπεγχάγης!*House of Water
Ορμώμενοι από τη μακρά ιστορία της πόλης που διαθέτει πολλά τεχνητά νησιά, κάποια εκ των οποίων λειτουργούσαν ως ναυτικές βάσεις το 16ο και 17ο αιώνα, οι αρχιτέκτονες προχώρησαν στο τεράστιο πρότζεκτ που ονομάστηκε Blue Plan. Το σχέδιο περιλαμβάνει πέντε ζώνες μέσα και γύρω από το λιμάνι.
perierga.gr- Το ολοκαίνουργιο μαγικό λιμάνι της Κοπεγχάγης!*House of Water
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα νερά του λιμανιού, που καλύπτει σχεδόν το ένα τρίτο της πόλης, είναι τόσο καθαρά που διατίθενται για κολύμπι και ψάρεμα, πράγμα σπάνιο για λιμάνι μητρόπολης. Η πρώτη ζώνη ονομάζεται House of Water και θα αποτελείται από καμπυλόγραμμα τσιμεντένια νησιά που θα είναι προσβάσιμα μέσω ξύλινης προβλήτας.
perierga.gr- Το ολοκαίνουργιο μαγικό λιμάνι της Κοπεγχάγης!*House of Water
Το Fugleøen, ή Bird Island θα είναι ένα κατάφυτο νησάκι που θα φιλοξενεί πληθυσμούς πουλιών, μικρών ζώων και εντόμων. Οι αρχιτέκτονες εκτιμούν ότι θα αποτελέσει δημοφιλή προορισμό για σχολεία, αλλά και για τους φυσιοδίφες.
perierga.gr- Το ολοκαίνουργιο μαγικό λιμάνι της Κοπεγχάγης!*Bird Island
Η τρίτη ζώνη είναι το Krøyer’s Puddle που θα διαθέτει θερμαινόμενες πηγές και σάουνες, ενώ η τέταρτη, το Operaparken θα βρίσκεται έξω από το Royal Opera House, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ακούνε μουσική.
perierga.gr- Το ολοκαίνουργιο μαγικό λιμάνι της Κοπεγχάγης!*Krøyer’s Puddle
Τέλος, το Sportsøen στο κέντρο του λιμανιού θα αποτελέσει προορισμό για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, αφού θα μπορεί να επιδοθεί κανείς σε κολύμβηση, καταδύσεις και καγιάκ.
perierga.gr- Το ολοκαίνουργιο μαγικό λιμάνι της Κοπεγχάγης!*Operaparken
Οι αρχιτέκτονες επισημαίνουν τη σαφή σχέση μεταξύ της εύκολης πρόσβασης στη φύση και της διάθεσης του ανθρώπου για σωματική δραστηριότητα. Συμπληρώνουν ότι η παραμονή στη φύση έχει θετική επίδραση τόσο στην πνευματική υγεία όσο και στη μείωση του στρες και δουλεύουν πλέον πάνω σε λεπτομερείς αστικές μελέτες ώστε να προωθήσουν το σχέδιο στο στάδιο της υλοποίησης.
perierga.gr- Το ολοκαίνουργιο μαγικό λιμάνι της Κοπεγχάγης!*Sportsøen
πηγή: lifo.gr

Αντιδράσεις: