26/12/11

Σε δημόσιο νοσοκομείο στις 27/12/2011 ο Εφραίμ

Αύριο το πρωί θα μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο οηγούμενος Εφραίμ, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση και το ιατρικό ανακοινωθέν, που εξέδωσε στις 16:00 ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών. Συμπαράστασηστον ηγούμενο από την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους.Αντιδράσεις από δικαστικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους για την παρέμβαση του Πατριαρχείου της Μόσχας και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπέρ του Εφραίμ.

Οι εκπρόσωποι των 20 Μονών, που συνεδρίασαν νωρίτερα, εκφράζουν ομόφωνα τη συμπαράσταση της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους στον ηγούμενο Εφραίμ και αποφάσισαν να αποστείλουν επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρακαλώντας τον να εξετάσει την υπόθεση της προφυλάκισής του.
Επιστολή θα στείλουν και προς το υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας να τηρούνται οι διαδικασίες σχετικά με την είσοδο δικαστικών λειτουργών στο Άγιον Ορος.
Οι εκπρόσωποι των Μονών εκφράζουν επίσης τη συμπαράστασή τους στην αδελφότητα της Μονής Βατοπεδίου και στον ηγούμενο Εφραίμ.
Η απόφαση για την προφυλάκιση του Εφραίμ είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων, σχολίασε οΓιώργος Καρατζαφέρης. Φαρισαϊσμό τού καταλογίζει το ΚΚΕ.
Το πρωί, με απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη, τον ηγούμενο επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος του εξέφρασε τη συμπαράσταση του κόμματός του, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων, πως οι ηθικοί αυτουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι.
Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ