19/12/11

Συμφωνία Βαρδινογιάννη-Αράβων για τον Παναθηναϊκό

Σε καταρχήν συμφωνία ήρθε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με το επενδυτικό κονσόρτσιουμ από τη Σαουδική Αραβία για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο φάκελος που προσκόμισε ο Βλάσης Τσάκας είναι πλήρης, τα τραπεζικά έγγραφα για την ύπαρξη 15 εκατομμυρίων ευρώ, δεσμευμένων για το σύλλογο, είναι αξιόπιστα και πλέον το μόνο εμπόδιο που μένει να ξεπεραστεί είναι ο νόμος, ο οποίος απαγορεύει σε μη Ευρωπαίου πολίτες να ασχολούνται επενδυτικά με τον επαγγελματικό αθλητισμό. Αυτό θα ξεπεραστεί πολύ σύντομα, καθώς το νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέχρι την Τρίτη.



Οι νομικοί εκπρόσωποι του Γιάννη Βαρδινογιάννη σημειώνουν ότι υπάρχει συμφωνία σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και το “αγκάθι” της μεταβατικής διοίκησης ξεπεράστηκε, καθώς οι υποψήφιοι επενδυτές δέχθηκαν να μην διαφοροποιηθεί το ΔΣ μέχρι να αλλάξει οριστικά η μετοχική σύνθεση. 
 
Μόλις λοιπόν ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέπει σε αλλοδαπούς να εμπλακούν σε αθλητικές ανώνυμες εταιρείες, θα μπει το ντιλ στην τελική του ευθεία. Αυτό αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα, σύμφωνα με τον Παύλο Γερουλάνο. Ο υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε στον NovaΣΠΟΡ FM: “Αυτό που απασχολεί τους επενδυτές είναι τι θα γίνει με την Ευρώπη. Αν δεν κλείσει αυτό το θέμα, θα είναι πολύ δύσκολο να τραβήξει η Ελλάδα επενδυτές από το εξωτερικό, σε κάθε μορφή δραστηριότητας. Αυτό που απαιτείται είναι να δούμε πώς θα γεμίσει το ταμείο με την ανάπτυξη. Αν δεν έχει ήδη κατατεθεί το νομοσχέδιο, θα κατατεθεί μέχρι το πρωί της Τρίτης. Με ρωτάνε κι εμένα αν θα έρθει ο πρίγκιπας. Έτσι εκφυλίζεται η συζήτηση για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Η δυνατότητα σε αλλοδαπούς να επενδύσουν είναι μόνο μία πτυχή του νομοσχεδίου”.

enet.gr