20/12/11

Τα «Πόθεν Έσχες» των βουλευτών

Δόθηκαν από τη Βουλή τα «Πόθεν Έσχες» των βουλευτών που αφορούν τη χρήση του 2009 και τα οποία για πρώτη φορά αναρτήθηκαν και στο διαδίκτυο..πατήστε εδώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά κανείς από τους βουλευτές δεν εμφανίζεται να έχει καταθέσεις σε τράπεζες στην Ελβετία. Αντίθετα υπάρχουν κάποιες μικροκαταθέσεις σε ξένες τράπεζες, οι οποίες όμως χαρακτηρίστηκαν άνευ σημασίας από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Αργύρη.

Δεκαπέντε βουλευτές εμφανίζουν μείωση καταθέσεων από100.000 έως 400.000 ευρώ, από αυτούς οι τέσσερις εμφανίζουν αγορά ακινήτου ενώ για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει δικαιολογία και αν χρειαστεί, όπως ανέφερε, ο κ. Αργύρης, η επιτροπή θα προχωρήσει και σε άνοιγμα λογαριασμών ώστε να φανεί εάν υπάρχει εκροή χρημάτων στο εξωτερικό.
Επίσης ο έλεγχος έδειξε ότι την ίδια χρονιά, εννιά βουλευτές αγόρασαν διαμερίσματα, εκ των οποίων οι έξι με δάνειο, πέντε βουλευτές έκαναν ανέγερση κατοικίας και έξι αγόρασαν αγροτεμάχια, εκ των οποίων τα πέντε ήταν μικρής αξίας.
Τέλος τρεις ευρωβουλευτές αγόρασαν διαμέρισμα στις Βρυξέλλες με χρήση δανείου, πέντε ευρωβουλευτές εμφανίζονται να έχουν μικρή μείωση εισοδημάτων και 17 μικρή αύξηση.
Σε έλεγχο πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2010 (χρηση 2009) υπόχρεοι ήταν 572 πρόσωπα και όπως προκύπτει από τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις πλην της δήλωσης του Ακη Τσοχατζοπουλου για την οποία κρίθηκε ανειλικρινής μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε.
Από δω και στο εξής όπως ανέφερε ο υπεύθυνος για τα Πόθεν Έσχες τρίτος αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Αργύρης στα Πόθεν Έσχες θα μπαίνουν μόνον οι μεταβολές που προκύπτουν.
Πηγή: NET FM
Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού