19/12/11

Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδύει στο Twitter

Ο πρίγκηπας Alwaleed, ιδιοκτήτης μιντιακού ομίλου, θέλει να ανταγωνιστεί ευθέως το Al Jazeera γι’ αυτό και ενισχύει το επιχειρηματικό προφίλ του, επενδύοντας -μεταξύ άλλων- και στο Twitter.

O δισεκατομμυριούχος πρίγκηπας από τη Σαουδική Αραβία Alwaleed bin Talal και η επενδυτική του εταιρεία δήλωσαν την Παρασκευή ότι βρίσκονται σε φάση επένδυσης 300 εκατομμυρίων στο Twitter.

H επιχειρηματική αυτή κίνηση έρχεται έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων και αντιπροσωπεύει ένα στρατηγικό τμήμα του Τwitter, σύμφωνα με την εταιρεία. Ο Alwaleed, έχοντας μεγάλη ιστορία επενδύσεων σε media και τεχνολογικές πλατφόρμες, είπε ότι η συμφωνία αντιπροσωπεύει επενδυτικά συμφέροντα σε «πολλά υποσχόμενες,επιχειρήσεις με παγκόσμια επιρροή».

Η δικτύωση των χρηστών της ιστοσελίδας έχει αποδειχτεί καινοτόμα στην μετάδοση πληροφοριών, ειδήσεων και την οργάνωση διαμαρτυριών και διαδηλώσεων. Η «Αραβική Άνοιξη» βασίστηκε και βάσισε τη διασύνδεση των αντιφρονούντων απέναντι στα τυραννικά καθεστώτα της κάθε χώρας. «Πιστεύουμε ότι τα social media θα αλλάξουν εκ θεμελίων το τοπίο των ΜΜΕ. Το Twitter δείχνει ότι έχει πολλές πιθανότητες να κεφαλαιοποιήσει αυτήν τη θετική τάση», λέει χαρακτηριστικά ο Alwaleed από θέση ισχύος: είναι ο κύριος μέτοχος στην επενδυτική εταιρία KHC η οποία έχει ένα σημαντικό τμήμα της Citigroup η οποία με τη σειρά της είναι μέτοχος σε εταιρείες – κολοσσούς όπως η Αpple και η Νews Corporation του Ρούπερτ Μέρντοχ.








kathimerini.gr