6/3/10

ΑΕΛ-ΑΕΚ 1-0


Η ΑΕΛ χρειάστηκε να δει κατάματα το ενδεχόμενο του υποβιβσαμού και να αγγίξει το βαθμολογικό ναδίρ προκειμένου να ταρακουνηθεί και να ξυπνήσει! Έστω όμως και στην 25η αγωνιστική, κόντρα στην μέχρι τότε αήττητη ΑΕΚ, μάζεψε τα κομμάτια της και με καταιγιστικό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο πήρε σπουδαία νίκη - ανάσα με 1-0 (σ.σ. Μπλάζεκ 55') στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία. Αναιμική η ΑΕΚ που δε θύμισε σε καμία στιγμή την ομάδα του δεύτερου γύρου.
Με ασφυκτικό πρέσινγκ από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του παιχνιδιού η ΑΕΛ προσπάθησε να πάρει το προβάδισμα από νωρίς στο παιχνίδι. Ωστόσο λίγο η αστοχία, λίγο η ατυχία, αλλά και ο Σάχα δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Γιάννη Παπακώστα να πετύχει κάποιο γκολ κόντρα στην ΑΕΚ που για 21 λεπτά δέχθηκε έντονη πίεση.

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς από την πλευρά της, σε 45 λεπτά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την τριάδα "φωτιά", αποτελούμενη από τους Τζιμπούρ - Μπλάνκο - Σκόκο, δημιουργώντας μόλις 2 φάσεις (2 σουτ από Μπλάνκο και Σκόκο).

Το δεύτερο μέρος δεν χαρακτηρίστηκε από την ίδια ένταση, όμως η ΑΕΛ πήρε την ουσία, κατακτώντας τους 3 βαθμούς της νίκης με τέρμα του Γιαν Μπλάζεκ στο 55'.
ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης (50' Τουάμα), Νταμπίζας, Κυριακίδης, Κουζέν, Μετίν (80' Ιγκλέσιας), Ρομέου, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (68' Σκάτσελ).

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Καφές, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Τζιμπούρ (66' Νέμεθ), Μαντούκα (62' Χέρσι), Γιάχιτς, Μάκος (77' Λεονάρντο), Καράμπελας, Μπλάνκο, Σκόκο.

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Διαιτητής: Μ. Τσινιάρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Δ. Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Χ. Ακρίβος (Αθηνών)
Κίτρινες: Αραούχο, Γιάχιτς, Σκόκο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς / Μπλάζεκ, Νταμπίζας, Τουάμα
Κόκκινες: 
sport24