23/3/10

Σύγκρουση βρετανικών αεροσκαφών στο Καστέλι


Δύο βρετανικά αεροσκάφη τύπου Hawk, του σμήνους Red Arrows, συγκρούστηκαν στον αέρα στην αεροπορική βάση του Καστελίου, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος. Το περιστατικό συνέβη στις 13:50 και ενώ εκτελούσαν έναν επικίνδυνο ελιγμό.

Ο πιλότος του ενός αεροσκάφους χρησιμοποίησε το αυτόματο σύστημα εκτόξευσης, αλλά λόγω του ότι πετούσε σε χαμηλό ύψος, το αλεξίπτωτο δεν λειτούργησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Το αεροσκάφος του συνετρίβη.

Ο πιλότος έχει μεταφερθεί στο "Βενιζέλειο Νοσοκομείο" του Ηρακλείου και παρακολουθείται και από την ιατρική ομάδα της βρετανικής ομάδας Red Arrows. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά αν κριθεί απαραίτητο θα μεταφερθεί στο ΓΝΑ 251 στην Αθήνα

Ο πιλότος του δεύτερου αεροσκάφους, είναι καλά στην υγεία του, καθώς κατάφερε αρχικά να ισορροπήσει στον άερα μετά τη σύγκρουση και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Την ώρα του ατυχήματος, βρίσκονταν στον αέρα εννέα αεροσκάφη του σχηματισμού. Τα υπόλοιπα οκτώ προσγειώθηκαν με ασφάλεια στο Ηράκλειο. Το βρετανικό ακροβατικό σμήνος θα παραμείνει στην Ελλάδα ως τις 31 Μαρτίου, προκειμένου να εκτελέσει πτητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
news247.gr