1/3/10

Διαμάντι αξίας 35.3 εκατ. $


Ένα διαμάντι 507,5 καρατίων που ανακαλύφθηκε στη Νότιο Αφρική τον περασμένο χρόνο, είναι το πιο ακριβό και σπάνιο διαμάντι που πουλήθηκε ποτέ.
Σύμφωνα με την Telegraph,η εταιρεία του Hong Kong «Chow Tai Fook Jewellery» αγόρασε το διαμάντι, που ονομάζεται «Cullinan Heritage» έναντι του ποσού των 35,3 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα ανακοίνωση της εταιρείας «Petra Diamonds».
Η συγκεκριμένη εταιρεία και προμηθευτής σπάνιων πολύτιμων λίθων, ανακάλυψε το πετράδι, το οποίο είναι το 19ο μεγαλύτερο στον κόσμο, το Σεπτέμβριο του 2009.
«Το Cullinan Heritage θα πρέπει να πωληθεί γύρω στα 35,3 εκατ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό, που δόθηκε ποτέ παγκοσμίως για σπάνιο διαμάντι, καθώς έχει τη δυνατότητα να παραγάγει ένα από τα πλέον σημαντικά διαμάντια», είπε σε δήλωση του ο Johan Dippenaar(υπεύθυνος της Petra)
Η Petra πήρε 9.48 εκατ. δολάρια από την πώληση ενός 7.03 καρατίων μπλε διαμαντιού, το οποίο ανακαλύφθηκε και στο ίδιο αδαμαντορυχείο.
Tο μεγαλύτερο διαμάντι που ανακαλύφθηκε ποτέ είναι 3,106 καρατίων, ανακαλύφθηκε το 1905 και χρησιμοποιήθηκε για την κοπή των «Great Star of Africa» και «Lesser Star of Africa», τα οποία και σε βρετανικά στέμματα.