13/3/10

Το Facebook αιτία διαζυγίου!


Αναμφισβήτητα ζούμε την εποχή της τεχνολογίας και οι ποικίλες εφαρμογές της έχουν βελτιώσει σχεδόν όλες τις εκφάνσεις τις ζωής μας. Και ενώ κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι άνοιξε νέους δρόμους και στον έρωτα… κυρίως με τις «ηλεκτρονικές» γνωριμίες, μια έρευνα έρχεται να αποδείξει το αντίθετο.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Βρετανία, ένας στους πέντε που χωρίζουν υποστηρίζει ότι λόγος διαζυγίου ήταν… το Facebook!

Οι δικηγόροι, που αναλαμβάνουν αυτά τα διαζύγια, αποκαλύπτουν πως οι πελάτες τους οδηγήθηκαν στην απόφαση μετά από ενοχοποιητικά στοιχεία που βρήκαν στο προφίλ του συντρόφου τους. Σχόλια σε φωτογραφίες, συζητήσεις με σεξουαλικό περιεχόμενο, ανταλλαγή μηνυμάτων με άτομα του αντίθετου φύλου και οποιαδήποτε άλλη ύποπτη δραστηριότητα, μπορούν να αποτελέσουν την αφορμή για να λήξει ο γάμος σας.
Ανάμεσα στα περιστατικά, εντύπωση προκαλεί η περίπτωση μιας 28χρονης που χώρισε τον σύζυγό της επειδή συμμετείχε σε ένα social game, το Second Life, όπου είχε «σχέση» με άλλη γυναίκα. Αλλά και η ιστορία μιας άλλης Βρετανίδας που πληροφορήθηκε ότι ο σύζυγος της την είχε χωρίσει, μέσα από το status του στο Facebook, μαρτυρούν ότι ακόμη και οι σχέσεις έχουν περάσει σε νέα εποχή.
Αν, λοιπόν, αναρωτιέστε γιατί ο γάμος σας δεν μπορεί να μακροημερεύσει, όπως εκείνος του παππού και της γιαγιάς σας, προσθέστε στους λόγους και την τεχνολογία.
Ωστόσο, τα ηλεκτρονικά μέσα, από την φύση τους, δεν διαθέτουν τέτοιες ιδιότητες και εναπόκειται στην χρήση που επιλέγει να κάνει ο καθένας μας. Η τεχνολογία μπορεί να σας φέρει πιο κοντά με τον αγαπημένο σας, αλλά και να σας αποξενώσει, να σας βοηθήσει να βρείτε τον έρωτα της ζωής σας ή τον έρωτα της ζωής… του συντρόφου σας!
Οπωσδήποτε, όμως, βοήθησε όσους έχουν αμφιβολίες για την σχέση τους και μείωσε την δουλειά των ιδιωτικών ντετέκτιβ!
xblog