29/4/10

Τα 10 σεξουαλικά σκάνδαλα που συγκλόνισαν το ποδόσφαιρο

Τα πρόσφατα σεξουαλικά σκάνδαλα στο χώρο του ποδοσφαίρου, είτε αυτά αφορούν στον Φρανκ Ριμπερί είτε στον Τζον Τέρι, οδήγησαν στην αναμόχλευση των υποθέσεων που έχουν αφήσει ιστορία στο δημοφιλέστερο άθλημα. Πικάντικες, αλλά και παράξενες ιστορίες έχουν καταγραφεί, με το αποτέλεσμα να μην είναι πάντα το αντικειμενικά επιθυμητό.


Αναλυτικά η λίστα και το ΤΟΡ 10.

10) ΑΣΛΕΪ ΚΟΟΥΛ (2010)
Ο αστέρας της Τσέλσι είχε όλο το πακέτο. Ήταν διεθνής με τα «λιοντάρια» της Αγγλίας, από τους πιο καλοπληρωμένους παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ και παντρεμένος με την τραγουδίστρια των Girls Aloud. So what? Αποδείχτηκε πως είχε μια σειρά από εξωσυζυγικές σχέσεις και το τέλος του γάμου του ήρθε όταν η Σέριλ Κόουλ, η οποία έχει αναδειχτεί επανειλημμένως η πιο στυλάτη ποπ γυναίκα στη Βρετανία, τον έπιασε να στέλνει αποκαλυπτικές φωτογραφίες του σε ένα μοντέλο.
9) ΙΣΡΑΗΛ (1999)
Η εθνική ομάδα γνώρισε την ταπείνωση από τη Δανία, στα προκριματικά του 2000, με συνολικό σκορ 8-0. Πριν από το 0-5 του Τελ Αβίβ, πάντως, αποδείχτηκε πως πολλά μέλη της ομάδας είχαν περάσει το προηγούμενο βράδυ με call girls, καθώς στα δωμάτιά τους βρέθηκε τεράστιος αριθμός χρησιμοποιημένων προφυλακτικών! Τέσσερις διεθνείς παίκτες τιμωρήθηκαν, αλλά τα ονόματά τους δεν αποκαλύφτηκαν ποτέ... Ο Ισραηλινός υπουργός θέλησε να το διασκεδάσει και είπε πως αν τα call girls περνούσαν τη νύχτα με τους Δανούς, πάλι αυτοί θα κέρδιζαν!
8) ΤΖΙΑΝΛΟΥΪΤΖΙ ΛΕΝΤΙΝΙ (1993)
Ήταν ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του κόσμου, όταν φεύγοντας από το σπίτι του Τοτό Σκιλάτσι βγήκε εκτός δρόμου. Έτρεχε με 100+ χιλιόμετρα και αποδείχτηκε πως κατά την επίσκεψή του στο σπίτι του Σκιλάτσι, ο διεθνής επιθετικός δεν βρισκόταν εκεί, αλλά ήταν η γυναίκα του! Το αυτοκίνητο του τότε 24χρονου Λεντίνι έπιασε φωτιά, ο ίδιος μεταφέρθηκε σε κώμα στο νοσοκομείο και η καριέρα του ποτέ δεν ορθοπόδησε από τότε...
7) ΜΑΡΤΙΝ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΣ (2002)
Ήταν πρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένα πρόσωπο διάσημο στην αγγλική κοινωνία. Αυτό δεν τον εμπόδισε να πάρει στο κατόπι μια γυναίκα, μέχρι το ξενοδοχείο της και να εξακολουθήσει αν την παρακολουθεί με κάποιον τρόπο που βρήκε στο δωμάτιό της. Η καταγγελία για τον αποκαλούμενο στην Αγγλία «ματάκια Τομ» κατατέθηκε στην αστυνομία και λίγο αργότερα απομακρύνθηκε από τον προεδρικό θώκο της ομάδας.
6) ΖΑΝ ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΛΑΡΙΟΣ (1982)
Το ερωτικό τρίγωνο έγινε ανάμεσα στο Μισέλ Πλατινί, τη γυναίκα του και τον τότε συμπαίκτη του mister 10, Λαριός. Όταν αποκαλύφτηκε προκάλεσε εντονότατους τριγμούς στους κύκλους της γαλλικής εθνικής ομάδας, με τις συνέπειες να αποτυπωθούν στο Μουντιάλ 1982. Από τότε, η κατάσταση ήταν «ή εσύ ή εγώ» και ο Λαριός αυτός που καταποντίστηκε.
5) ΟΛΙΒΕΡ ΚΑΝ (2003)
Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν και την εθνικής Γερμανίας προκάλεσε τεράστιο σκάνδαλο όταν άφησε την εγκυμονούσα σύζυγό του για ένα party girl. Το νέο συντάραξε τη γερμανική κοινωνία, προκαλώντας την έντονη κριτική των ποδοσφαιρικών παραγόντων, ενώ τα ταμπλόιντς βάλθηκαν να παρομοιάζουν το δίδυμο με αυτό των Μπέκαμ, λόγω του ενδυματολογικού τους γούστου.
4) ΡΟΝΑΛΝΤΟ (2008)
Ο mega star επιθετικός άφησε τη γυναίκα του στο σπίτι και κουβάλησε τρεις ιερόδουλες στο ξενοδοχείο για να περάσει τη βραδιά. Αποκαλύφτηκε πως και οι τρεις ήταν τραβεστί και το σκάνδαλο ξέσπασε όταν του ζήτησαν πολλά λεφτά για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Η αστυνομία ανέφερε πως «ο Ρονάλντο αποδέχτηκε το συμβάν και είπε πως απλά ήθελε να διασκεδάσει, ενώ ο ίδιος ο παίκτης δημόσια ανέφερε ότι θα μείνει για πάντα αυτό το στίγμα.
3) ΧΟΣΕ ΑΛΤΑΦΙΝΙ (1960)
Έκλεψε τη γυναίκα του συμπαίκτη του στη Νάπολι, Πάολο Μπάρισον, με συνέπεια να προκληθεί τεράστιο σκάνδαλο σε όλη την ιταλική κοινωνία, λόγω και της εποχής που δεν σήκωνε τότε παρόμοια περιστατικά. Το σκάνδαλο ξεπέρασε κατά πολύ τα ποδοσφαιρικά όρια, καθώς οι εφημερίδες ασχολούνταν εκτενώς τότε με το θέμα.
2) ΓΚΑΡΙΝΤΣΑ (1959)
Σπουδαίος παίκτης στο γήπεδο, είχε λάμψει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 με τη φανέλα της Βραζιλίας. Τον επόμενο χρόνο πήγε τουρ με την Μποταφόνγκο στη Σουηδία, εκεί έκανε σεξ μίας νύχτας αλλά αυτό το one night stand οδήγησε σε εγκυμοσύνη. Αυτός δεν κατάλαβε τίποτα, μιας και είχε πιει κάτι παραπάνω, όταν επέστρεψε στη Βραζιλία όμως, πλήθος στράφηκε εναντίον του από το αεροδρόμιο κιόλας. Τα νέα είχαν φτάσει στη χώρα, ενώ αργότερα άφησε τη γυναίκα και τα πέντε παιδιά τους για μία τραγουδίστρια σάμπας. Υπολόγισαν πως είναι ο πατέρας τουλάχιστον 14 παιδιών...
1) ΤΟΜΙ ΝΤΟΧΕΡΤΙ (1977)
Αν και κατέκτησε το Κύπελλο της χρονιάς ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έπαιζε τον τίτλο του πρωταθλητή κόντρα στη Λίβερπουλ. Τότε, όμως, αποκαλύφτηκε πως είχε σχέση με τη σύζυγο του φυσιοθεραπευτή, σκάνδαλο ξέσπασε και ο ίδιος απολογήθηκε στα αγγλικά ταμπλόιντς ότι τιμωρήθηκε επειδή ερωτεύτηκε! Η Γιουνάιτεντ έχασε τον τίτλο αφού δεν συνήλθε έγκαιρα από το θόρυβο και έκανε άλλα 16 χρόνια για να τα καταφέρει...



www.cosmo.gr