30/4/10

Στην "τσιμπίδα" τέσσερις εφοριακοί

Ποινή κάθειρξης 15 ετών χωρίς αναστολή επεβλήθη σε επίορκη εφοριακό στη Θεσσαλονίκη, ενώ επταετής ποινές επιβλήθηκαν σε τρεις συναδέλφους της για συνεργία και συγκάλυψη σε οικονομικά εγκλήματα.


Οι τέσσερις εφοριακοί κατηγορούνται για σκάνδαλο ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ που είχε αποκαλυφθεί πριν από τέσσερα χρόνια και αφορούσε στην έκδοση εικονικών τιμολογίων σε επιχείρηση της Θεσσαλονίκης.
«Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και όταν βρίσκει επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, τους καταδικάζει», επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομίας, Δημήτρης Γεωργακόπουλος. «Στο σκάνδαλο εμπλέκονται και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που αναμένεται σύντομα να οδηγηθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φορολογικά σκάνδαλα που έχει ξεσπάσει ποτέ», προσέθεσε.
Η επιβολή των ποινών στους επίορκους εφοριακούς ακολούθησε λίγες μόνο ημέρες μετά την παραπομπή σε πειθαρχικά όργανα και την παύση των καθηκόντων του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Σύρου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μετοχές και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνταν από το μισθό του.
Ο προϊστάμενος του τμήματος Πολεοδομίας οδηγήθηκε στην οριστική παύση των καθηκόντων του με απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της Νομαρχίας, ενώ αναμένεται η οριστικοποίησή της από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό η το Συμβούλιο Επικρατείας.

www.cosmo.gr