17/7/10

11 αεροπλάνα, 4 ελικόπτερα, 100 πυροσβέστες και 32 οχήματα


ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Ενισχύονται συνεχώς τα μέσα πυρόσβεσης στην πυρκαγιά του Καλάμου, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Αυτή την ώρα στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 11 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα, 100 πυροσβέστες με ...32 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα, 14 υδροφόρες των δήμων, ενώ συμμετέχουν στα μέτρα και στις προσπάθειες για τον έλεγχο της πυρκαγιάς ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και εθελοντών καθώς και κατοίκων της περιοχής. Η φωτιά έχει περάσει από τις αυλές σπιτιών αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί στην πυροσβεστική ζημιές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υπάρχουν δύο μεγάλα μέτωπα της πυρκαγιάς στο κομμάτι μεταξύ Βαρνάβα και Καπανδριτίου από τη θάλασσα μέχρι τη λίμνη του Μαραθώνα όπου οι φλόγες έχουν φτάσει σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθειες να ελέγξουν τη φωτιά πριν πέσει η νύχτα, ενώ το έργο συντονίζει ο αρχηγός Στέλιος Στεφανίδης που πετάει συνεχώς πάνω από τη φωτιά με ελικόπτερο και παρακολουθεί από κοντά από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού σώματος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Αντιδράσεις: