13/7/10

Κατασχέθηκαν 18,5 τόνοι ακατάλληλων τροφίμων

Οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά απαγόρευσαν την είσοδο σε 18,5 τόνους ακατάλληλων προς κατανάλωση τροφίμων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ακατάλληλοι για κατανάλωση κρίθηκαν: 16,3 τόνοι ανανά σε κονσέρβα προέλευσης Κίνας, συσκευασμένου σε 919 χαρτοκιβώτια, που επρόκειτο να εισαχθεί στη χώρα μας για λογαριασμό της εταιρείας Αφοί Στεφανίδη ΕΠΕ μέσω του Ε\' Τελωνείου Πειραιά. Κατά την επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι τα μέσα συσκευασίας του προϊόντος παρουσίαζαν οξειδώσεις λόγω εισροής ύδατος εντός του εμπορευματοκιβωτίου. Για την υπόθεση, ενημερώθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Την ίδια στιγμή, κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά πραγματοποίησαν έλεγχο σε εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος( Άφοι Πετροπουλέα ΕΠΕ) όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν ως ακατάλληλα για κατανάλωση 2.220 κιλά νωπών χοιρινών κρεάτων  (λαιμοί Γερμανίας, πανσέτες χοιρινές, ψαρονέφρια) και πουλερικών (αποστεωμένα κοτόπουλα), λόγω ελλιπών ενδείξεων ή και απουσίας των προβλεπόμενων από την κτηνιατρική νομοθεσία ενδείξεων (ημερομηνίες παραγωγής, λήξης, χώρα προέλευσης, θερμοκρασία συντήρησης κ.ά.)

Για την υπόθεση ενημερώνεται ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ ο ιδιοκτήτηςάσκησε το δικαίωμα της ένστασης. Για την οριστική τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή.


www.star.gr