26/7/10

Νέφος από τις πυρκαγιές έχει καλύψει τη Μόσχα.

Σοβαρά προβλήματα από το πυκνό νέφος που έχει προκληθεί από τις φωτιές που ξέσπασαν εξαιτίας του συνεχιζόμενου καύσωνα, αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Μόσχας.
Από τον καύσωνα καταστράφηκαν σοδειές, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ χωρίς να προβλέπεται υποχώρηση του φαινομένου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, τη Δευτέρα το πρωί μαίνονταν στην περιοχή γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα 26 φωτιές σε δασικές και 34 σε θαμνώδεις περιοχές, καλύπτοντας συνολική έκταση 59 εκταρίων.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τη Μόσχα, μία πόλη 14 εκατομμυρίων, μέχρι στιγμής δεν έχουν επηρεαστεί από τον πυκνό καπνό.
Μαύρα σύννεφα καπνού απλώνονται πάνω από το Κρεμλίνο καθώς το νέφος καλύπτει μεγάλα τμήματα της πόλης.
Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι η Μόσχα έζησε μία παρόμοια κατάσταση το 2002, πάλι από φωτιές που προκλήθηκαν από τον καύσωνα.
Το υπουργείο έκανε έκκληση στους κατοίκους και στους τουρίστες να μείνουν σήμερα μακριά από δάση καθώς δεν είναι ασφαλή. Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο ειδικούς σε θέματα περιβάλλοντος, ανακοίνωσε ότι ο καπνός έχει ήδη μολύνει την ατμόσφαιρα και ενδεχομένως να είναι επικίνδυνη η εισπνοή του.
Την περασμένη Πέμπτη η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα έφθασε τους 35 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά από το 1981 .

ΠΗΓΗ : skai.gr

Αντιδράσεις: