30/6/11

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση με τον οδηγό της ΕΘΕΛ με τον λοστό


Μυστήριο καλύπτει τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες σχετικά με το βίντεο που πρόβαλλε χθες το βράδυ ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΤΕΡ και έδειχνε κουκουλοφόρους με σιδερένιους λοστούς να συνομιλούν με τα ΜΑΤ και στη συνέχεια να τους επιτρέπεται η είσοδος μέσα στη Βουλή.

Αρχικά ειπώθηκε ότι επρόκειτο για παρακρατικούς που συνεργάζονταν με την αστυνομία με αποτέλεσμα και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής να διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το βίντεο.

Σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές μίλησε τηλεφωνικά ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί στο βίντεο. Οπως είπε λέγεται Αποστόλης Σουκαράς και είναι οδηγός της ΕΘΕΛ που έμπλεξε στα επεισόδια και τραυματίστηκε. Τόνισε ότι δεν φόραγε κουκούλα αλλά τη σκισμένη του μπλούζα στο πρόσωπο για να προστατευθεί από τα χημικά και πως απευθύνθηκε στους αστυνομικούς προκειμένου να γλιτώσει από τα επεισόδια. Ωστόσο δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις όσον αφορά το σιδερένιο λοστό που κράταγε την ώρα που μίλαγε στους αστυνομικούς.

Ο πρωταγωνιστής του βίντεο όμως μέσα από το το blog ethel-sinadelfos.blogspot.com, υποστηρίζει ότι αυτός και συνάδελφοί του έπεσαν θύματα αναρχικών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ που τους χτύπησαν γιατί έφεραν την ελληνική σημαία. Όπως υποστηρίζει  χαρακτηριστικά, ο εργαζόμενος στην ΕΘΕΛ Απόστολος Σουκαράς που έκανε την ανάρτηση στο blog:  
«Χθες ζήσαμε μια περιπέτεια που κανείς δεν θα περίμενε ότι μπορεί να συμβεί στην πλατεία Συντάγματος. Πέντε άτομα δεχτήκαμε επίθεση από 500(δεν είναι υπερβολή!!!) αναρχικούς -αντιεξουσιαστές-ασφαλίτες (πείτε τους όπως θέλετε). Ευτυχώς μπήκαμε στην στοά της Όθωνος 10 όπου μπορέσαμε να οχυρωθούμε μέσα στην είσοδο πολυκατοικίας».

Εκεί όμως που το πράγμα αρχίζει να μπερδεύεται είναι λίγο πιο κάτω στα όσα γράφει στο μπλογκ ο κ. Σουκαράς και τα οποία απέχουν από τα όσα δήλωσε στους τηλεοπτικούς σταθμούς σήμερα. Αυτό όμως που απέχει από την πραγματικότητα όπως αυτή αποτυπώθηκε στο επίμαχο βίντεο είναι η περιγραφή της «εισόδου» τους στη Βουλή με την βοήθεια των αστυνομικών μιας και στο ίδιο blog υποστηρίζουν πως κατάφεραν μόνοι τους να βγουν από τη στοά και να χαθούν στο πλήθος:

«Οι ΜΑΤάδες μας έδιωχναν να πάμε κάτω και από κάτω μας περίμεναν με τις βαριοπούλες που κουνούσαν μπροστά στην αστυνομία (στα δέκα μέτρα!). "Είσαι τρελός λέμε στο υπέυθυνο μια διμοιρίας, που μας στέλεις;" Καμία συμπαράσταση, πλήρης αδιαφορία, λες και ήθελαν να μας "δώσουν " στους κουκουλοφόρους οι οποίοι μας φώναζαν ότι είμαστε ρουφιάνοι της αστυνομίας! Τους ζητήσαμε να μας συλλάβουν και πάλι τίποτα...Τελικά σε κάποια στιγμή με πολλά χημικά που έσπασε ο κόσμος φύγαμε μαζί με το πλήθος και χαθήκαμε...» 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, Μιχάλης Λιαγούρης, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς, δήλωσε ότι τουλάχιστον δύο εκ των πέντε ατόμων που διακρίνονται στο βίντεο να συνομιλούν με αστυνομικούς και στη συνέχεια να εισέρχονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πίσω από τις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων στον Αγνωστο Στρατιώτη, είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Λιαγούρης, ο ένας από αυτούς ήταν και μέλος του ΔΣ των εργαζομένων, αλλά πριν από μερικούς μήνες απομακρύνθηκε γιατί είχε περίεργη συμπεριφορά και πολλές φορές διατύπωνε ακραίες απόψεις. Μάλιστα αρθρογραφούσε σε ένα περιοδικό, το "Απολλώνιο Φως", το οποίο έχει κυκλοφορήσει με εξώφυλλα με τον Χίτλερ. Ολα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση. Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης με εντολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε.), ζήτησε την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαιτίων.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών ζητάει το βίντεο του Alter

Εγγραφο για τη διαβίβαση βίντεο που προβλήθηκε χθες απέστειλε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Η εισαγγελέας ζητά από τον τηλεοπτικό σταθμό το βίντεο που προέβαλε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και στο οποίο φαίνονται πολίτες με καλυμμένα πρόσωπα, ένας εκ των οποίων κρατάει λοστάρι, να συνομιλούν με άνδρες των ΜΑΤ και στη συνέχεια να συνοδεύονται από άνδρες με πολιτικά στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Η εισαγγελία θα μελετήσει το βίντεο και θα κρίνει τις περαιτέρω ενέργειές της για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.