17/1/12

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται ότι θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί. Η ρύθμιση, όπως είχε ήδη προαναγγελθεί, θα κινείται στη λογική της υιοθέτησης περιβαλλοντικών και συγκοινωνιακών κριτηρίων τα οποία και θα έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικούς περιορισμούς στην έκδοση νέων αδειών, ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτόν το πάγιο αίτημα των υφιστάμενων κατόχων αδειών.

Το πλέον πιθανό είναι ότι η ρύθμιση που καταρτίζει ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων θα λάβει πρώτα το «πράσινο φως» από τους εκπροσώπους της τρόικας και στην συνέχεια θα έρθει για έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο.


Ο υπουργός κ. Βορίδης σε καμία περίπτωση δεν θέλει να διακινδυνέψει το ενδεχόμενο απόρριψης της προτεινόμενης ρύθμισης από την τρόικα καθώς, ας μην ξεχνάμε, ότι η προηγούμενη ρύθμιση, την οποία κλήθηκαν να εγκρίνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, προέβλεπε την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου, οπότε δεν αποκλείεται η υιοθέτηση κριτήριων από την ελληνική πλευρά να εκληφθεί ως διατήρηση εμποδίων στην πρόσβαση στο επάγγελμα.





fimotro.blogspot.com